donderdag, 16 april '09

Psalm 9, 2-3

Ik wil U loven, Heer, met heel mijn hart,
vertellen van uw wonderdaden.
Ik wil vrolijk zijn, U toejuichen,
uw naam bezingen, Allerhoogste.

6 opmerkingen:

WillyD.J. zei

Ik wil U loven Heer, met heel mijn hart waar U de levensvonk van Onze Heer Jezus hebt ingepland.
Ik wil vertelen van Uw wonderdaden die U door de eeuwen heen steeds weer verricht hebt, mensen naar mensen gestuurd, leven geschonken waar alleen maar de dood aanwezig was, liefde geschonken waar haat heerste, licht geschonken waar duisternis alles omhulde.
Ik wil vrolijk zijn,U toejuichen, Uw naam bezingen, om al wat mensen in Uw naam en met Uw stralende kracht in zich voor elkaar en deze wereld willen en mogen betekenen.
Willy

Nederlandse zei

De psalmist die dit heeft geschreven is blijkbaar in een euforische stemming geweest toen hij dit schreef en als ik dat ook ben, om wat voor reden ook, kan ik zoiets ook wel uitroepen. Maar op dit moment zou ik liever vloeken. Niet dat ik dat doe, want ik weet heel goed dat ik daarmee niets bereik, maar ik wil er maar mee aanduiden dat het heel makkelijk is om dit soort teksten neer te zetten, maar dat mensen in grote nood hier alleen maar geïrriteerd door raken. En dan spreek ik niet alleen voor mijzelf, hoewel het voor mij zeker geldt. Maar ik weet in mijn omgeving ook anderen die in grote nood verkeren, op een heel andere wijze dan ik, maar niet minder erg, sommigen nog wel heviger dan ik. Die zullen zich hier niet uitspreken op deze blog, ik doe dat WEL, want anders STIK IK ERIN. Ik word, als ik zo'n psalm lees, superopstandig en ik stond op het punt om iets stuk te gooien. Ik kon het nalaten, want daar bereik ik evenmin iets mee, deze reactie waarin ik mijn gevoelens verwoord was het enige dat ik kon bedenken om te voorkomen dat er brokken zouden vallen.

Anoniem zei

Dank u wel "Nederlandse" om dit met ons te willen "delen".
Het verheugt mij (en u waarschijnlijk ook) te lezen dat u geen brokken maakte en besefte dat negatieve gedachten noch daden positieve gevolgen kunnen hebben.
Zou het niet kunnen dat wij elk om beurt het kunnen uitschreeuwen van vreugde en op een ander moment zeer opstandig kunnen worden. Is dat niet menselijk ? We kunnen alleen maar ons best doen, niet ?
Mag ik u veel liefde, geduld en rust toewensen . . .
Misschien komt u dan ook weer in een euforische stemming . . .
Met liefs . . .

WillyD.J. zei

Beste Nederlandse, ik hoop dat jouw ontboezemingen toch voor een klein beetje de vrede in je hart hebben gebracht, als ik spreek over mensen die naar mensen gaan ben ik er daar zelf een van zowel virtueel als in het echte leven.
Ik bid dat jij ook zo iemand mag ontmoeten die een luisterend oor en een open hart heeft voor jouw zorgen.
Willy

Maria zei

Ik had ook de gedachte van,ja, als je in een euforische stemming bent dan is het makkelijk zo iets te roepen.
Toch heb ik niets willen schrijven /over mijn sombere stemming door mijn situtie/ omdat ik dacht,wat fijn dat er mensen zijn, vandaag de dag zeker ook, die zo tot de Heer kunnen roepen! En aan die mensen moeten we ook de ruimte geven. Die mogen er ook zijn naast al de mensen die met verdriet en moielijkheden leven op dit moment.

Anoniem zei

” The stepmоther went over to the young “Јesѕiе Jаmеs,”
plaсeԁ her hаnd undeг his chіn, tilted
hіs heаԁ upward, lookеd him ѕquarely in thе eyes for a moment, and then turned
to heг husband anԁ ѕaid, “You are wrong.
There arе appгoximаtely 17 mіllіon people in thе UЅ
that suffer from sоme type of yeast infection.
Katz hеlps clientѕ fіnd relief frοm the pain withοut resorting
to mеdiсаtions οr invаsiѵe procedures.
If you susρect thаt your mеthoԁ has become іnfected therе arе a numbeг οf pоintѕ you can dο yourѕelf to try
to gеt rid οf the οffеnding application.
The delivery of Linda Mс - Cartney sausage rolls package is usually іn
frοzen form.

Here is my web blog ... samovar
My webpage :: suppress