woensdag, 15 april '09

Uit het boek Openbaring
21, 2

Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij de overweging lees ik "Want in deze stad, daar in het diepst van onze ziel, het nieuwe Jeruzalem, zullen we de genade ontvangen de weg van de ware liefde te gaan, de weg van het kruis, de weg van de opstanding; niet alleen, maar mét de Heer."
Waarom staat er dan in het boek Openbaring "bij God vandaan".
En dan die bruid . . .
Ik versta hier helemaal niets van.
Kan iemand mij dit aub uitleggen ?
Met dank.

kris zei

Beste Anoniem,

het nieuwe Jeruzalem kan de mens niet zelf maken, enkel ontvangen. Het nieuwe Jeruzalem in ons hart in de plaats waar Jezus in zijn heerlijkheid woont en waar wij de genade mogen ontvangen om één met Hem de weg van de liefde (van het kruis) te gaan.
Maar dat Jeruzalem (die heilige stad, waarover de Openbaring schrijft) zullen we moeten ontvangen, het zal uit de hemel neerdalen, bij God vandaan.
We kunnen het niet zelf maken.

God wil ons dit schenken met hetzelfde verlangen als een bruid uitkijkt op haar trouwdag naar haar man. God verlangt (zoals een bruid verlangt) dat wij openstaan om zijn Zoon in zijn volheid te ontvangen (om er als het ware mee te huwen) opdat Hij in Christus door ons heen kan leven, bidden, werken, liefhebben.

Zo dacht ik...
Alle Goeds, kris

Anoniem zei

Dank u wel, Kris, voor deze verhelderende woorden.
Met liefs . . .