vrijdag, 3 april '09

DEZE BLOG SLUIT VOOR EEN WEEKJE ZIJN DEUREN. VANAF ZATERDAG 11 APRIL VIND JE HIER WEER HET DAGELIJKS BIJBELCITAAT


Uit de eerste brief van Johannes
3, 16

Wat liefde is, hebben we geleerd van Hem die zijn leven voor ons gegeven heeft. Daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei, dat is moeilijk, je leven geven voor je broeders en zusters. Ik denk dat hiermee bedoeld wordt dat je oog moet hebben voor je broeders en zusters, oog voor hun nood, maar ik houd me aanbevolen als er vandaag nog mensen zijn die hier iets op willen zeggen.

Ik zal de Dagelijkse citaten missen, maar 11 april zal ik er weer heel graag naar kijken. Een fijne week toegenwenst aan Kris en aan alle lezers van deze blog.

ml zei

Jezus heeft ons tot het uiterste liefgehad,zo zouden ook wij onze broeders en zusters tot het uiterste moeten liefhebben,door bv hen niet in de steek te laten,als ze ziek worden of andere wegen gaan,wie kan nu zijn kinderen verstoten,ook al gaan ze fouten wegen?
Trouw blijven aan de liefde,niemand afschrijven,geduldig en zachtmoedig blijven ook al weent ons hart--"dat lijkt me zijn leven geven".ml

WillyD.J. zei

Mij lijkt dit ook het juiste te zijn, je leven van alle dag mee kleuren met dienstbaarheid naar je broeder en zuster toe.
Welke broeder en zuster? Alles wat leeft op deze Aarde, je medemens maar evengoed de dieren en planten waar wij als mens het rentmeesterschap over hebben aanvaard.
Als wij kijken naar alles wat in dit jaargetijde uit een ogenschijnlijke dood ontwaakt, de vogels en andere dieren die binnenkort geboren worden of reeds geboren zijn, zoals de kleine zeehondjes, dan heeft de mens nog een lange weg af te leggen naar het ware Mensdom.
Laten wij ons inspireren door de woorden en daden van St. Franciskus
Voor hem waren wij allen broeders en zusters, één en ondeelbaar.
Willy

Anoniem zei

"Wil iemand Mij dienen dan moet hij Mij volgen . . . en de graankorrel worden die sterft maar vruchten van gerechtigheid voortbrengt." (Joh. 12,26)
Aan iedereen een ingetogen doch "vruchtbare" week gewenst.
Met liefs, . . .

Maria zei

Dat liefde, / onszelf / geven hoort ook voor je huwelijkspartner.Zo heb ik altijd begrepen.
En nog kan het gebeuren dat jezelf/ en je kinderen / afgestoten worden...

WillyD.J. zei

Beste Maria, Dat is een zware dobber...
Ik sta niet in jouw schoenen, het is dan ook een bijzonder moeilijke oefening om op jouw plaats te gaan staan...
Als ik je al een goede raad kan geven is het de volgende: Onderzoek voor jezelf inhoeverre je in staat bent om je eigen grenzen ( nu is hij te ver gegaan, dit kan ik hem niet vergeven enz. ) te verleggen, lukt je dit niet of niet voldoende sta je voor een langdurig karwei, ik heb er zelf in een min of meer zelfde situatie een aantal jaren over gedaan.
Waar jij nog steeds moeite mee hebt is wat jou en jouw kinderen is aangedaan en nog steeds wordt aangedaan, de enige levensbevrijdende manier om hier mee om te gaan is jouw hart luchten, naar God toe, naar mensen toe, dit zal je ook in staat stellen om te vergeven, dit klinkt als heel veel bruggen te ver, maar je zal merken als je jezelf hierin oefent dat het met stukjes en beetjes steeds beter zal gaan.
Plak hier geen termijn op, beschouw het ook nooit als een afgesloten item, steeds weer zullen er bepaalde dingen opduiken die je verplichtten om je gevoel je geweten te onderzoeken op dwarsliggers...
Heb vooral jezelf lief, dan zal je ook beter in staat zijn om je naaste lief te hebben.
Ps voor wie belangstelling heeft, deze avond 18.00 uur Heilige drievuldigheidskerk te Berchem Gebed in de geest van Taizé.
Warme groeten
Willy

Anoniem zei

Lieve Maria,

Ja, wat is liefde ? Kan liefde gemeten worden ? Hoe groot is ons liefde t.o.v. anderen ? Mijn vriend zegt altijd. Je ouders, kinderen en collega's die kun je niet kiezen die krijg je of je er goed of slecht mee kunt opschieten, je moet er het beste van maken, je vrienden (ik zou je echtgenoot hieronder ook plaatsen) daarentegen wel. Maar het ligt altijd voor de hand dat je je inderdaad in hen kunt vergissen. Laat jou troost wezen, in het diepste van jou hart heb je naar mijn vermoeden, het beste voor ogen gehad. Blijf niet treuren om wat niet meer is maar kijk om wat voor goeds om je heen gebeurd. Lacht om de zon, de regen een geschenk. Ja het moet niet veel zijn.
Leef in de overtuiging dat wat jou ook overkomt toch is er steeds iemand die om je geeft. Je weet wel wie en nimmer zal Hij je teleurstellen. Zeker niet als je het goede opzoekt.

Verder ga ik de wijze raad van Willy D.J. ondersteunen.

Zeer veel liefs

M.