maandag, 5 jan.'09

Uit de brief van Paulus aan de Filippenzen
4, 8

Schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Deed St.-Gerlach boete omdat hij zijn moeder mishandelde of een ander?

Overigens, blij dat ik aan deze mooie dingen aandacht hoor te schenken. De laatste tijd laat ik me nogal meeslepen door het negatieve rond me. Er zal weer eens een verzoeningsgesprek moeten plaatsvinden om alles weer maagdelijk wit te wassen zoals de sneeuw op deze eerste schooldag van 2009. Gezegend Nieuwjaar!

Anoniem zei

Een verzoeningsgesprek. Ik zou dat niet eens met iemand durven voeren, al zou ik dat best wel eens willen. Maar dat beangstigt mij. Ik doe altijd dingen die ik beter kan laten en omgekeerd laat ik de dingen die ik zou moeten doen. Als ik dat zou moeten zeggen in een verzoeningsgesprek- ik neem aan dat hier een biechtgesprek wordt bedoeld- dan zou ik al sidderen van angst.

Anoniem zei

Alles wat edel is,rechtvaardig,zuiver,lieflijk,eervol deugdzaam en lof verdient,volgens mijn aanvoelen zijn deze eigenschappen enkel toepasselijk op Jezus ,en is Hij het die we onze aandacht moeten schenken-----zo Meester ---zo leerling----trachten Hem na te volgen in al deze eigenschappen.ml

Anoniem zei

Volgens mij zit in ons, in elk mens iets wat waar, edel, rechtvaardig, zuiver, lieflijk, eervol is, wat deugzaam en lof verdient.
Als we daar aandacht aan schenken, zo als het van ons gevraagd wordt dan zal al dat bovengenoemde groeien in ons en in de mensen om ons heen. Net zo als een kind groeit als hij aandacht krijgt.

Anoniem zei

De 'mijmeringen bij de lezingen van vandaag" vind ik weer zo pakkend.'Het is je geven aan zijn aanwezigheid, je totaal verlaten op Hem, OPDAT HIJ ZIJN LIEFDE MAG BEZINGEN DOOR ONS LEVEN'
En verder 'Laten wij ons schenken aan Hem. . . DE WERELD HEEFT RECHT OP ONZE GODS-ONTMOETING'.
Hartverwarmend!C.