zaterdag, 3 jan.'08

Uit de profeet Jeremia
33, 2-3

Dit zegt de Heer, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens naam is Heer:
'Roep mij aan, en Ik zal je antwoorden, Ik zal je grote, wonderlijke dingen bekendmaken, dingen die je volkomen onbekend zijn.'

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Die profetie komt nog steeds uit, nog steeds kom ik wonderlijke, onbekende dingen tegen. Maar soms, als ik een Bijbeltekst zie die ik al vaak gezien heb denk ik ook wel eens: "Hèhè, dat weet ik inmiddels wel. Niet goed, maar soms leg ik de Bijbel wel eens weg als ik een tekst zie die ik in mijn idee wel kan dromen. Terwijl ik ook wel eens uren blijf studeren als ik het idee heb iets tegen te komen dat ik nog niet wist, of waar ik ineens een eye-opener krijg.

Unknown zei

Zowel met bijbelteksten als met mensen heb ik wel eens die ervaring:ik denkt dat je ze ken, en plots ontdek ik er heel nieuwe dingen in. Vaak is dat ook omdat ik ondertussen zelf geëvolueerd ben of met nieuwe vragen in mijn leven geconfronteerd word.
Het is belangrijk om me dan open te kunnen stellen voor God, Hem te durven aanroepen in al mijn kleinheid en twijfels, en ontdekken dat Hij op een of andere manier, via mensen, dromen, teksten... steun en antwoord biedt.

Anoniem zei

Ann, dat onderschrijf ik helemaal.
Een woord of een zin uit de Bijbel die wij dikwijls hebben gehoord en gelezen, werpt plots een nieuw licht , een nieuw inzicht op een geloofspunt.
Dat was nog het geval in een dagmis tussen kertst en nieuwjaar,
In het Hooggebed las de voorganger, wat al menig keer gebeurd is, de woorden: ". . . want in U is Leven . . .Gij zijt de Bron van alle Leven ".
Dat 'Leven' trof me plots, en daarop voortmijmerend dacht ik aan Maria, die Leven in haar schoot ontving, goddelijk Leven. Hoe dat leven in haar schoot werd omweven door vlees en bloed.Gods Leven dat een menselijke gedaante aannam. En in die Gedaante op onze wereld rondging , en aan vele zieken en verstotenen NIEUW LEVEN GAF;
Hoe Hij, Jezus, op het einde ZIJN LEVEN gaf aan de wereld,hoe Hij het teruggaf aan de Vader.
Hoe Hij , alvorens te sterven ,ervoor zorgde dat allen die na Hem geboren werden, ook nog van Zijn Leven konden ontvangen toen Hij tijdens Zijn laatste avondmaal brood en wijn tot teken maakte van Zijn Leven, want :"doe dit tot gedachtenis aan MIJ. C.

Anoniem zei

Heel herkenbare reacties van Anoniem en Ann.
Zo ook werd ik getroffen door enkele gebedsvieringen van de jongeren van Taize in onze kerk.
Korte psalmteksten in een andere taal drongen plots dieper tot mij door.
Vanaf nu hebben deze een andere dimensie gekregen waar ik alleen maar dankbaar voor kan zijn.

Anoniem zei

Prachtig, die afbeeldingen die er bij zitten. Dat wil ik toch eens kwijt. Ik gebruik de afbeelding van de dag ook vaak als bureaubladachtergrond en ik krijg er veel leuke reacties over!

Anoniem zei

Mij treffen de woorden die ik blijkbaar nu pas echt hoor;"Jezus vôôr alle tijden geboren uit de Vader,is onze tijd binnengegaan.

Gods Zoon---geboren vôôr de tijd begon ---is onze tijd binnengegaan----om ons mee te voeren naar de tijd vôôr alle tijden---naar een toekomst zonder tijd!!!

Ook werd ik gisteren geraakt door een voorbede;
"Voor onze zieke broeders en zusters dat zij door de aanroeping van de Naam van de Verlosser hun gezondheid terug krijgen!!!".

Anoniem zei

Vanmiddag naar de begrafenis geweest van een 7 jarige /verongelukte/ jongetje.
"Roep mij aan, Ik zal je antwoorden..."
Ik denk aan de ouders die Jezus mogen aanroepen in hun verdriet...

Anoniem zei

In naam van de ouders van dat zevenjarig jongentje: Laten wij de Heer aanroepen en met aandrang bidden om Zijn Aanwezigheid en troost voor hen.
Het is verschrikkelijk zo'n kind te moeten afgeven. C.