vrijdag, 30 jan.'09

Uit de eerste brief van Johannes
3, 9

Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad is blijvend in hem. Hij kán zelfs niet zondigen, want hij is uit God geboren.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie liefheeft is uit God geboren,wie liefheeft kent de Heer,want Hij is Liefde.

Anoniem zei

Alleen Jezus is uit God geboren, Hij was de enige die niet zondigde, niet KON zondigen. Wij zijn daar helaas maar al te goed in, hoe graag wij het ook anders zouden willen.

Anoniem zei

Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad is blijvend in hem. Hij kán zelfs niet zondigen, want hij is uit God geboren.
Verwondering toen ik dit las ! Ik ben helaas helemaal NIET zonder zonde. Kan ook niet. Er is immers de erfzonde.
U hebt meegeleefd met de gevangenen onder u, en toen u van uw bezittingen beroofd werd, hebt u dat in vreugde aanvaard, in de wetenschap dat u iets beters bezit, een blijvend bezit voor uzelf.
Moest onmiddellijk denken "Hoe zou ik mij voelen als ik 's morgens opstond en mijn huis leeggeroofd zou zijn ?"
Ik denk (neen, ik ben er bijna zeker van) dat dan ik boos zou zijn.
Ik had het echt even moeilijk toen ik dit las en begreep er NIETS meer van.
Immers: ‘Nog een heel korte tijd, dan komt Hij die komen zal, Hij blijft niet lang meer weg, en dan zullen mijn rechtvaardigen leven door hun geloof, ‘maar ook: ‘Wie terugdeinst ben ik niet langer welgezind.’
En toen las ik ‘Wie terugdeinst ben ik niet langer welgezind.’ en begreep weer.
Dank u wel, Heer !
Het "woord" van de Heer geeft telkens weer opnieuw "stof tot nadenken".

Anoniem zei

".......Gods zaad is blijvend in hem" :dàt wil ik beamen, maar nooit zondigen? We vragen toch dagelijks vergiffenis voor onze zonden tijdens de eucharistieviering.
Wat ik ook niet begrijp is wat men bedoelt met: " . . wie terugdeinst ZAL IK NIET LANGER WELGEZIND ZIJN " C.

Anoniem zei

Hoe zouden we zijn, mochten we ons elke minuut, ja elke seconde,echt bewust zijn van Gods oneindige liefde in en voor ons?

Anoniem zei

Misschien mogen we het anders bekijken... minder krampachtig... Wij hebben Jezus als onze Messias aanvaard en daarom zijn wij in Gods ogen zonder zonden. Er is voor eens en altijd een offer gebracht. Lees daarom verder, vers 29: En zelfs als ons hart ons aanklaagt: God is groter dan ons hart, Hij weet alles.
En als je huis leeggeroofd zou zijn, omdat je in Christus gelooft, dan zou je dat natuurlijk niet leuk vinden, maar je zou het dan als een ereteken kunnen zien. Het gaat niet om het ZOMAAR beroofd zijn. Het gaat om beroofd zijn OM CHRISTUS, omdat je zijn getuige bent in deze wereld. Ook over dat terugdeinzen zou ik niet moeilijker doen dan Paulus zelf: 'immers, je deinst niet terug...'. Ik geloof er niks van, dat het de bedoeling is, dat we in angst leven. Wij hebben toch een BLIJDE boodschap!