maandag, 17 nov.'08

Uit het evangelie volgens Lucas
18, 15a

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Jezus te brengen om ze door Hem te laten aanraken.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jezus hield van kleine kinderen, zij zijn altijd welkom bij hem. Er staat ook ergens dat als wij niet worden als kinderen, wij het koninkrijk niet zullen binnengaan. Dus laten wij, hoe oud we ook zijn, ons kinderlijk vertrouwen op Hem bewaren.

Anoniem zei

Ik geef vormselcatechese aan 11-jarigen hier in de parochie.
Wat mooi is aan deze kinderen, is dat zij bijna intuïtief kunnen praten over Jezus' aanwezigheid in henzelf en in de wereld. Het is alsof de Heer zelf hun kinderlijke eenvoud gebruikt om aan ons volwassenen te tonen dat we Hem niet al te verstandelijk moeten benaderen, maar vanuit een diepe eenvoud ons te richten naar God in ons leven.
Ja, laat ons worden als kinderen...

Anoniem zei

Ook nu in deze tijd wil Jezus kinderen 'aanraken'in het Doopsel,om het kind 'kind van God ' te maken bij het vormsel om het kind de wereld in te zenden met een warm hart geschonken door Zijn Heilige Geest.Het is zeer belangrijk dat een kindje de kinderzegen ontvangt.
Onze oudste kleindochter heeft al die genade ontvangen,zij is echt een kind van het licht,onze kleinzoon heeft de kinderzegen niet ontvangen,en werd ziek tijdens zijn vormsel,hij heeft dus geen volwaardig vormsel ontvangen---ik bid dagelijks voor onze kleinkinderen,maar onze kleinzoon heeft het net iets moeilijker om het verschil tussen goed en kwaad te onderscheiden,hij heeft het veel moeilijker om zijn geduld te bewaren---en echt moeilijk om te geloven---voor onze kleindochter is geloven iets zo natuurlijk als ademen---God houdt van mij en ik van Hem.
Een uitspraak van de kleinzoon;"ben ik een kind van de andere,niet van het licht?Als oma bidt je dan voor dit kind,dat Gods Geest over hem mag waaien.

Anoniem zei

...leeftijd wordt meestal gemeten vanaf de geboorte uit de moederschoot, maar je kunt ook nog een ander criterium gebruiken nl de geboorte vanuit de Geest. Die geboorte kent geen verderf en geen einde. Het is die Geest die ons tot zusters en broeders laat samensmelten tot in eeuwigheid, amen.

Anoniem zei

Dat is zeker waar.
Hoe belangrijk het ontvangen van de sacramenten ook is... in wezen is God groter dan de sacramenten.

Anoniem zei

Zo ge niet wordt als kinderen, zei Jezus, zult ge het Rijk der hemelen niet binnengaan.Kijkend naar kinderen zie ik hoe spontaan ze zijn en open en vol vertrouwen.Konden wij maar weer zijn zoals kinderen en open en vol vertrouwen opkijken naar Hem en dankbaar zijn om de kleine dingen van elke dag.