vrijdag, 21 nov.'08

Uit het tweede boek Kronieken
7, 16

De tempel die je gebouwd hebt aanvaard Ik en heilig Ik om er voor altijd mijn naam te laten wonen.
Niets van wat daar gebeurt zal me ontgaan; Ik zal alles ter harte nemen.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Die tekst snap ik niet. Over welke tempel die men gebouwd heeft gaat het hier in deze tekst?

Anoniem zei

Deze tekst wordt levend voor mij omdat ik weet dat ik een tempel in mijn hart mag bouwen om God te ontvangen. Een plaats in mijn ziel waar Hij wil wonen.

Anoniem zei

Als we de 'leestip'van de dag lezen dan wordt het al duidelijker waar Christus-Jezus ook aanwezig wil zijn tot het einde der tijden,de Kerk is de eerste verblijfplaats van Jezus waar Hij zorgvuldig bewaard wordt,kerken zijn plaatsen van aanbidding,het is goed die plaatsen met liefde en eerbied te benaderen.Natuurlijk is God 'overal' ook in ons hart waar we een persoonlijk met Hem een relatie kunnen opbouwen.
De tempel was de plaats die Salomo voor God liet bouwen en waar God wou verblijven,als het volk Hem trouw bleef-----Dank God- we hebben Jezus---onze Voorspreker en Bemiddelaar.

Anoniem zei

sorry,het is bij de 'Overweging van het Evangelie'dat men de toelichting over de Kerk kan lezen.

Anoniem zei

'Niets van wat daar gebeurt zal Mij ontgaan. . 'Ik zal alles ter harte nemen'
En ook dat de deuren ervan ,buiten de uren van de mis, altijd op slot zijn?
En dat tijdens de mis de pastoor teveel aandacht trekt en zo een beletsel vormt om met de Heer in contact te komen?
Ik geloof dat de Heer uit vele kerken al lang is verdwenen en Zich eerder laat vinden in de stilte van je eigen huis of in de mooie natuur.

Anoniem zei

anoniem ,Jezus zal zich zeker niet laten tegenhouden door gesloten deuren of door de onbekwaamheid van 'sommigen' priesters,om de harten van de mensen te bezoeken,als je het leven van heiligen bestudeert dan ontdek je dat heel het hemelshof aanwezig is in elke Mis ,dat de engelen dag en nacht Jezus aanbidden voor het heilig Tabernakel,dat de engelen de gebeden opdragen aan God,we kunnen de Kerk niet verantwoordelijk stellen voor de onvolkomenheid van haar 'leden'De Kerk zingt met het hemels hof een danklied,ze is het beeld van de Wijsheid,de Kerk leeft in het hart van God,omdat Jezus het hoofd is en wij de ledematen.

Anoniem zei

Vandaag is het 104 jaar geleden dat een karmelietes op het feest van Maria's Opdracht,na haar geloften vernieuwd te hebben,een bladje uit haar notitieboekje scheurt en in één trek,haar lofzang aan de Drieéenheid schrijft,dit gebed is wereldbekend;"O mijn God Drieéenheid ,die ik aanbid----

Anoniem zei

Dat de deuren van de kerk buiten de mis op slot zijn komt volgens mij ook door de niet-leden die niet van de spullen af kunnen blijven die in de kerk staan. God laat zich daar inderdaad niet door tegenhouden, maar ik heb wel eens gehoord dat God KAN verdwijnen. Dat zoveel kerken gesloten zijn, echt gesloten, voor andere doeleinden gebruikt worden, daaruit blijkt wel dat God uit kerken KAN verdwijnen.