zondag, 23 nov.'08

Uit het evangelie volgens Matteüs
25, 40

Jezus sprak :
'Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.'

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zet ons in beweging, Heer,
en help ons mee te bouwen
aan uw Rijk van Vrede en Liefde.
Amen

Anoniem zei

De overweging bij het evangelie heeft mij deugd gedaan, vooral het middenstukje. Het realisme dat er in kan gelezen worden is voor mij een waarheid.Zorg en aandacht voor je onmiddelijke omgevers is inderdaad vaak moeilijker dan buitenshuis aan 'liefdewerk' doen. Dit evangelie roept mij op om dààr in de eerste plaats aan Jezus oproep gevolg te geven.

Anoniem zei

Broeders en zusters zijn inderdaad mensen uit je onmiddellijke omgeving, dat klopt wel. Maar er is ook niets op tegen om die tekst in een groter verband te zien. Het aartsbisdom Parijs is een even goed voorbeeld van het toepassen van deze tekst als mensen die goed doen in hun onmiddellijke omgeving. Als je de leestip van de dag leest dan snap je wel wat ik bedoel. In Nederland zou zoiets ook moeten kunnen vind ik.

Anoniem zei

Wanneer Hij in heerlijkheid zal verschijnen op het einde van de tijden om ons allen te oordelen zal dit de eerste vraag zijn: "Wat heb je voor mijn broeder, wat heb je voor mijn zuster gedaan?".Dit schrijf je vandaag

Het einde der tijden breekt aan als voor ons de tijd heeft op gehouden te bestaan. Deze houdt op wanneer Christus in ons is opgestaan. De mensen moeten de Bijbel met de geest leren lezen en niet met het verstand. Het verstand is om voor het onvergankelijke te kiezen, voor de geest dus. Onze oude kleding dienen we voorzichtig af te leggen zodat het Christus lichaam verschijnt. Christus is in ieder aanwezig, je hoeft Hem enkel zichtbaar te maken. Ook wij moeten het licht openbaren. Wij zijn het licht van de wereld, zegt Jezus, dat geopenbaard dient te worden. Het is jammer dat nog zo veel mensen denken dat Jezus eens op een wolk zal verschijnen, buiten ons. Hij zal verschijnen op een innerlijke wolk. Christus in ons oordeelt niet, maar corrigeert onze vergissingen onmiddelijk, als wij ze aan Hem geven, anders krijg je; "loontje komt om zijn boontje" of "wie een kuil graaft voor de ander valt er zelf in" Maar ik begrijp dat mensen het moeilijk vinden dit te geloven, decennia lang is het de mensen in geprent. Het Woord is waarheid, niet altijd het verhaal, ook dit is moeilijk te begrijpen voor het verstand, niet voor de geest. Ik vind en met mij velen dat je hier kunt lezen dat de duisternis het woord of licht niet heeft erkent of begrepen zoals Johannes het zegt.
Maar ja, meningen verschillen en dat zal duren totdat tijd voor ons heeft opgehouden te bestaan of te wel wanneer we ontwaakt zijn en niet meer blind zijn zodat we de wereld zoals God haar geschapen heeft kunnen aanschouwen. Want deze wereld die wij waarnemen is niet de wereld zoals God haar geschapen heeft, wij hebben voor haar een duistere sluier gehangen. Zo kun je het evangelie ook belichten en wil graag dat mensen weten dat je haar ook anders mag lezen, we hoeven haar niet perce te lezen zoals de kerken ons (verkeerd) geleerd hebben. Sorry Kris, ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt, ik lees de Bijbel niet met het verstand maar met mijn hart en dan kun je niet anders dan zo denken. en ik zou haast zeggen dat dat ook nodig is wil je gelukkig en niet meer angstig zijn.
De aanwezigheid van Christus is in mij, en ik wacht totdat Hij mij wekt, met een kus zoals de prins in een sprookje. Dus ik moet waakzaam zijn want elk moment kan Hij mij wakker kussenen hoef ik niet te wachten tot er een laatste oordeel komt, God oordeelt niet, God straft niet, God is enkel liefde. Het einde der tijden is er elk moment, elk moment kunnen wij kiezen voor de vloek of voor de zegen.(O.T)
Annie

Anoniem zei

In Psalm 72 lees ik;

"Hij zal het geringe volk beschermen,
de kinderen der armen verlossen
en hun verdrukkers verslaan.

De arme die steunt vraagt zal Hij bevrijden,
de ongelukkige zonder hulp.
Hij zal zich ontfermen over misdeelden,
de zwakken schenkt Hij weer levensmoed.
Van onrecht en druk zal Hij hen verlossen!!!

Hij zal het doen---onze Verlosser.

Ja Annie ik geloof wel dat de tijd een eeuwig Nu wordt als we één zijn met Gods wil---maar ik geloof nog steeds dat dit 'nu'na de lichamelijke dood pas een"eeuwig Nu " is,in volheid van leven.
Want;"Geen oog heeft gezien----wat God voor ons bereid heeft."

Anoniem zei

Ja ik weet dat het moeilijk is, en een eigen mening net zoals een vrije wil is een ieder vergunt. Uiteindelijk wachten we allemaal, maar zijn we vergeten dat het koninkrijk in ons is, en niet buiten ons. Wij zijn geest en dienen de Bijbel vanuit de geest te benaderen, daar zij ook voor de geest is gegeven, maar ja ieder heeft zo haar eigen inzicht, en ik denk dat dit een heel mooi gegeven is zeker als we elkaars mening respecteren.
God is een God van de levende, God kent geen dood, omdat ze niet bestaat. We kunnen wel levend dood zijn en dat heeft in de Bijbel zo haar eigen betekenis, zeker niet de dood die wij eronder verstaan. Volgens de Bijbel ben je dood en behoor je tot het doderijk wanneer je God niet erkent als jou Schepper, en onderhouder. Vandaar dat de Bijbel over levend water en brood spreekt het is ons geestelijk voedsel.
Zo zie en lees ik het, maar ik ben allang blij dat er over gediscuceerd kan worden, en meningen uitgewisseld kunnen worden. Bedankt dat je reageerde.
Annie

Anoniem zei

Bij Lucas 17,21 lees ik;"Het Rijk Gods is midden onder u"een andere bijbelvertaling is;" Het Rijk Gods is binnen in u".
Johannes van het kruis zegt dat ;"God zich aan de ziel schenkt in haar substantie,dââr waar noch de duivel,noch de zintuigelijkheid kan binnendringen,God is het middelpunt van de ziel;zij zal in het diepste middelpunt,dat zij in Hem kan bereiken,zijn aangekomen,wanneer ze met al haar krachten God volmaakt kent,bemint én van Hem geniet!!!,als zij nog niet zo ver gevorderd is,is ze toch reeds in haar centrum,ze kan immers nog verder doordringen.Door de liefde wordt de ziel één met God.
Tot deze ziel die helemaal van binnen leeft kunnen de woorden gericht worden;
"Vraag niemand op aarde of in de hemel meer naar de Meester.Want Hij is in je ziel en je ziel is Hij"!!!
Ik las ergens wij zijn voor 75% geest en voor 25% materie---met die 25% kunnen we ons inzetten om Jezus na te volgen.

Anoniem zei

Beste Annie, en anderen,

Annie, ik neem je niets kwalijk hoor :-)

Ieder zegt het met z'n eigen woorden... da's waar. En een forum als dit kan alleen maar verrijkend zijn.

Persoonlijk zou ik niet zo'n dualiteit maken tussen geest en lichaam. Ik voel aan dat beiden ons gegeven zijn om het Koninkrijk van God nu reeds te beleven. Of zoals het in de Schrift staat: 'met heel je ziel, met heel je verstand, met al je krachten'.

Inderdaad, wanneer wij hier op aarde zullen sterven, zal het lichaam achter blijven. Misschien krijgen we een nieuw...
Maar het lichaam waar we hier op aarde in mochten wonen is, zoals Paulus het verwoord, een tempel van Gods Geest.

Ik ben in elks geval blij mijn lichaam te hebben. Vanuit mijn ziel is het voor mij het instrument bij uitstek om de Heer te dienen.

Avondgroet, kris