woensdag, 26 nov.'08

Uit de Handelingen van de apostelen
6, 10

Ze konden niet op tegen Stefanus' wijsheid en tegen de heilige Geest die hem bezielde.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Aangezien ik niet goed weet hoe ik op het citaat van vandaag moet reageren, ga ik maar even van het onderwerp af om iets met jullie te delen dat me raakt. Ik hoorde van een goede kennis van me dat er maandagnacht een zwerver die in de stad rondzwierf waar ik vlakbij woon, is overleden. Mijn kennis kende deze zwerver redelijk goed. Mijn kennis wist ook waardoor die zwerver op straat terecht was gekomen. Hij was nogal simpel en er is schandalig misbruik van hem gemaakt doordat hij zo'n simpele man was en niet alles goed kon inschatten. Mijn kennis heeft die zwerver van tijd tot tijd hulp geboden. Iedereen verguisde hem, ook de instanties waar hij zich in het begin van zijn zwerversbestaan nog wel eens meldde. Tevergeefs. In de laatste nacht dat hij nog leefde schijnt die zwerver nog geprobeerd te hebben iemand te vinden die een plekje voor hem had om te slapen, maar hij werd overal weggejaagd. Dat wist mijn kennis omdat hij wel heeft rondgevraagd en wat gehoord heeft hierover, maar hoe of wat precies, daar komen ze natuurlijk niet meer achter. Ik wist wel dat mijn kennis zich inzette voor anderen, maar van het bestaan van die ene zwerver wist ik niet. Ik kwam het te weten omdat ik mijn kennis even moest spreken en hem belde en vroeg hoe het met hem was. Mijn kennis was zo vol van het verhaal dat hij het spuide. Mij heeft dat aan het denken gezet. Door dit verhaal heb ik me voorgenomen om me te gaan bezinnen op wat ik zou kunnen doen om een steentje bij te dragen voor anderen. Hoe, dat weet ik nog niet, ik heb het pas gehoord allemaal, maar ik schrijf dit op. Ik denk er over na en als ik weet hoe of wat, meld ik dat weer hier. En ook op andere plekken waar mensen me kennen. Zo'n dood als van die zwerver is zo zinloos. Dit MOEST ik kwijt.

Anoniem zei

Dennenboom zei aan Anoniem...

Wat fijn om dit verhaal op deze dag te mogen lezen vanuit jouw delen.
Graag had ik eraan toegevoegd:
Geen haren op je hoofd zal verloren gaan door jouw leven te redden in standvastigheid.(Lucas 21;12-19).
Hierbij breng ik jou veel kracht,energie en wijsheid over om de weg te gaan die de Geliefde voor jou alleen heeft uitgeschreven.Suc6.

Anoniem zei

Het gebeurt wel eens in situaties dat men bepaalde dingen zegt of doet, die niet niet door uzelf gepland waren maar spontaan gebeurde, maar die op dat moment het juiste woord betekende of het juiste gebaar. Ik geloof dat dit de Geest is die er is op dat preciese moment ,waarvan ook sprake is bij Stefanus in het citaat van vandaag.

Anoniem zei

Stefanus riep uit toen hij gestenigd werd ;"Heer reken hen deze zonde niet aan".En hij zag de hemel open en Jezus staande aan de rechterhand van God."

Heer wil ook voor deze naamloze zwerver de hemel openen en hem opnemen in uw eeuwig Licht,en wil hen vergeven die niet weten wat ze doen,vergeef ons die de dakloze geen bed aanbieden,en een maaltijd ,klederen,en warmte aanbieden.

Anoniem zei

dit is een test

Anoniem zei

Bij het citaat van vandaag was "Een overweging bij het evangelie van vandaag" voor mij een duidelijke uitleg. Vertrouwen op Gods Geest, volledig durven vertrouwen,vooral in bange moeilijke momenten...blijft een opdracht , telkens en telkens opnieuw totdat dit vertrouwen een tweede natuur wordt, zoals Jezus in alle omstandigheden zo rustig verzekerd was dat Zijn Vader hem nooit in de steek liet...

Graag mijn verhaaltje naast dit van de arme zwerver plaatsen, omdat dit mij toch ergens wat uitgetild heeft boven de wanhoop die je bij zo'n confrontatie wel voelt:
Wij zijn net terug van een reis in een arm land.Na drie dagen terplaatse kon ik op een nacht de slaap niet vatten, ik bleef klaar wakker terwijl alle gezichten van de arme mensen die we tot dan toe ontmoet hadden, mij aankeken. Ik bad: "Heer,help!"toen zag ik een beeld: een pikdonkere straat, waarbij de duisternis en de kilte mij overviel en op de grond stond geschreven in gouden letters: ""volg mij""
Meteen daarna, dacht ik aan de Zalving te Betanië, toen Jezus zei: "armen zult gij altijd in uw midden hebben, het is een goed werk wat zij gedaan heeft...Matteüs 26:6-14
Als wij met liefde voor Jezus vervuld blijven, en daar prioriteit aan geven,
als Hijzelf Dé Weg mag zij die wij op de voet volgen in deze duistere wereld,
dan zullen wij goed doen waar we ook geleid worden...

Bibike zei

Dankzij vorig jaar onderdak te bieden aan een 21-jarig meisje dat nergens terecht kon, kwam ik terug in contact met een schoolvriendinnetje (lager onderwijs en humaniora) die nu "Karmelietes" is. Kon toen niet begrijpen dat zij hiervoor gekozen had maar vind het nu "GEWELDIG" en snap het wel. Intussen mocht ik haar bezoeken en konden wij onze vriendschap vernieuwen. Ook mocht ik reeds zo veel van haar ontvangen. Dank je wel voor alles.
(nu 54 jaar)

Anoniem zei

Dank je wel dat je met ons dit verhaal van deze zwerver wilt delen. Laten we hem in ons gebed opnemen en God vragen hem in Zijn liefde te ontvangen.
En dan dat beeld van 'Wolleke', van die donkere straat met de gouden letters: "Volg mij". Dat is immers waar het op aankomt.
Wat een rijkdom om dit zo vanavond te mogen lezen.