dinsdag, 10 febr.'09

Uit het boek Genesis
1, 27

God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep Hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep Hij de mensen.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Als kijkt naar de creativiteit die mensen aan de dag leggen, dan zie je dat ze op God lijken. Muziek, dans, kleding............ whaw, dan dank ik God dat wij op Hem MOGEN lijken.

Anoniem zei

Wat mij opvalt is dat God sprak:" Laten WIJ mensen maken die ONS evenbeeld zijn, die op ONS lijken."
Hier spreekt God niet in de Ik-vorm. Heeft iemand hier een verklaring voor of een bedenking?C.

Anoniem zei

Wel "Anoniem" ONS is mij ook meteen opgevallen.
En wie ben ik om deze vraag te beantwoorden.
Wat ik je wel wil meegeven is mijn resultaat van een psychologische test op de vraag "Hoe mannelijk of vrouwelijk is uw persoonlijkheid?"
Resultaat : "Beide scores liggen boven het gemiddelde. U heeft een androgyne persoonlijkheid. U laat zich niet leiden door seksestereotypen. Androgyne mensen vinden het voor hun omschrijving van zichzelf veel belangrijker om, bijvoorbeeld, intelligent gevonden te worden dan mannelijk of vrouwelijk."
Ik wist absoluut niet wat een "androgyne persoonlijkheid" was en heb dan "gegoogled".
Je vindt er heel veel informatie over. Maar wat is waar ?
Ergens las ik ook dat God een "androgyne persoonlijkheid" zou hebben. Ik weet uiteraard niet of dit zo is, maar misschien kan het wel.
Ik hoop dat iemand deze vraag correct kan beantwoorden.
Met heel veel dank en liefs . . .

Anoniem zei

Bedankt Anoniem,iets om over na te denken. Het woord androgyne heb ik nog nooit van gehoord. Maar met wat ik er nu onder versta zouden wij God inderdaad Vader én Moeder mogen noemen?C.

Anoniem zei

Wij ;is voor mij de heilige Drie-Eenheid,want Jezus speelde voor Gods aangezicht van vôôr alle tijden.Als ik de passage vindt in de Bijbel zend ik ze door.En de heilige Geest is ook van vôôr dat de tijd geschapen werd.ml

Anoniem zei

Ja Rita ,ik sta ook steeds verbaasd van wat de mens ken ontwerpen en uitvinden van de grondbestanddelen die onze Schepper geschapen heeft.ml

Anoniem zei

ML. als u in de Bijbel een passage kan vinden waar Jezus zou spelen voor Gods aangezicht, zou ik dat graag lezen. Na al die jaren van bijbellezing-studie herinner ik mij niet het ergens gelezen te hebben.
Ik dacht dat men van de H.Drievuldigheid pas kon spreken na de dood en verheerlijking van Jezus?Of vergis ik me ook hierin?C.

Anoniem zei

Volgens mij betekent Zijn evenbeeld zijn ook dat wij zijn voorbeeld moeten volgen in onze handel en wandel. Maar misschien vergis ik mij daar wel in.

Anoniem zei

God sprak heel waarschijnlijk tot Jezus de Zoon en de H. Geest (deze was er ook altijd : hier verwijst men nr de tekst en de Geest van God zweefde over de wateren). Men neemt aan dat de Zoon aanwezig zou geweest zijn bij de schepping der aarde.
Maar het is ook mogelijk dat Hij toen tot de engelen sprak.

en dat wij zijn voorbeeld moeten volgen in onze handel en wandel is ook een juiste interpretatie.

Het blijft echter gissen naar wat er toen gebeurde he ! We waren er immers niet aanwezig. Of toch ?

Anoniem zei

En het mooiste, belangrijkste komt als je verder leest:
"Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’

Anoniem zei

Gegroet C ,spontaan denkt ik hier aan het Johannes Evangelie:"In het begin was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God".
In de voetnoot van de Willibrord vertaling van de Bijbel Hoofdst 1 van het Johannes Evangelie lees ik :"In het begin" is een toespeling op Genesis 1,1 Johannes bedoelt te zeggen dat vôôr alle tijden het Woord reeds was.

Maar als ik de passage die duideljker is vind zend ik ze zeker door.Gods + over allen.ml.

Anoniem zei

Beste C ik herinner me ook vanuit de Christelijke geloofsbelijdenis;God uit God Licht uit Licht,ware God uit de ware God ,geboren niet geschapen,geboren vôôr alle tijden is Hij onze tijd binnengetreden---ml