donderdag, 19 febr.'09

Uit het evangelie volgens Marcus
8, 33

Jezus draaide zich om, keek zijn leerlingen aan en wees Petrus streng terecht met de woorden: ‘Ga terug, achter mij, Satan! Je denkt niet aan wat God wil, maar alleen aan wat de mensen willen.’

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Uit "Een mijmering bij de lezingen
van vandaag"
"Maar als je blijft vertrouwen dat God je Redder is, dan komt er een rust over je die niemand, ook de duivel niet, je kan ontnemen."
Dus "Blind vertrouwen" - "Overgave".
Niet makkelijk . . .
PS Ik mis mijn dagelijkse mail. Ben gisteren vergeten te surfen naar "Dagelijks Bijbelcitaat" en miste alzo mijn dagelijks meditatiemoment. Sorry Heer.

Anoniem zei

Anoniem, ik denk dat velen die dagelijkse mail missen. En meer zelfs, dat ze ook de lezingen niet meer vinden.Ikzelf ga via het laatste mailtje dat ik zorgvuldig bewaar, naar de dagelijkse lezingen en zo verder naar de blog.
Als men geen enkel mailtje bewaard heeft (er kwam toch iedere dag een ander)dan weet ik niet hoe zij ons nog vinden? Dit stukje evangelie begrijp ik nu op een andere wijze dankzij 'mijmeringen' :"twee geesten in confrontatie .C.

Anoniem zei

Beste anoniem,
dat het Bijbelcitaat niet meer verzonden wordt ligt in het feit dat dit technisch niet meer mogelijk is. Heel veel mensen schreven zich de voorbije tijd in, en mijn kleine huis-pc kon dit niet meer aan.
Wat je kan doen is een snelkoppeling maken van de website naar je bureaublad, zodat je de site niet moet opzoeken via je laatste verkregen mail, maar gewoon door een eenvoudige muisklik op het ikoontje.
Als dat niet lukt, en als je dit toch wenst, mag je me altijd persoonlijk mailen, en dan maken we dat samen in orde.
Alle Goeds, kris

Anoniem zei

Bedankt voor de tip en je aanbod. Zal het eens vragen aan de kinderen om die snelkoppeling te maken. Bedankt voor die trouwe aflevering iedere dag van de lezingen; ik ben er zo blij mee en ook het blog om uitwisseling.Maar spijtig genoeg wordt U 'slachtoffer' van uw edelmoedige inzet hiervoor.Het 'succes' van dit alles bewijst maar weer eens hoe groot de nood is aan zulk een site.C.