woensdag, 4 febr.'09

Uit de brief van Paulus aan de Hebreeën
12, 15

Zorg ervoor dat niemand zich de genade van God laat ontgaan, dat er geen giftige kiem opschiet die onrust veroorzaakt en met zijn bitterheid velen besmet.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze twee laatste zinnen uit de brief van Paulus van vandaag komen voor mij net op tijd.
In een vergadering vanavond kunnen er feiten bovengehaald worden die mij opnieuw pijn gaan doen en gevoelens wakker roepen, bittere gevoelens, die dragers van giftige kiemen kunnen zijn en waardoor ik de vrede in mijn hart verlies.
Ik heb die twee zinnen op een briefje gescheven en reeds in mijn handtas gestopt, als houvast voor vanavond.C.

Anoniem zei

Ja inderdaad als we deze twee laatste zinnen op een briefje schrijven ,en vanbuiten leren als een gebed,zouden we enkel nog kiemen van vrede en liefde kunnen zaaien.
De genade van God kan ons ontgaan,door deze woorden niet in acht te nemen.
Mischien is het ook noodzakelijk voor onze naaste dat we nadenken voor we spreken en als we moeten spreken omwille van de rechtvaardigheid en waarheid dat we dit steeds in zachtmoedigheid en kalmte doen.ml

Anoniem zei

Rechtvaardigheid vind ik makkelijker dan kalmte. Als ik zeker weet dat ik in rechtvaardigheid spreek en daar wordt niet naar geluisterd, waardoor er onrecht wordt gedaan, dan kan ik niet liefdevol en zeker niet kalm blijven, dat is een valkuil. Misschien komt het DAAR wel door dat ik God zo vaak niet ervaar.

Anoniem zei

Ja anoniem ,het is zeer moeilijk om onze zienswijze kalm te verklaren,als er onbegrip is,en verschil van mening,ik geloof dat je dan al bijna een heilige moet zijn,persoonlijk ga ik eerder wenen uit onmacht,en daarna zou ik weer gaan huilen omdat ik geweend heb.En als ik droevig ben ---dan is het ook moeilijk om God als Vader dichtbij te ervaren.
Maar we kunnen blijven streven naar----eenheid in verscheidenheid

Anoniem zei

"...onrust veroorzaakt en met zijn bitterheid velen besmet..."misschien ook diegene die dichtbij ons staan...Ik zie het als een soort waarschuwing,hier moeten we dus extra op letten...

Anoniem zei

Vandaag ontving ik deze mooie woorden. Deze zal ik naast mijn bed zetten en als gebed gebruiken.

"God, geef mij kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen, wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken."

het zijn woorden van de H. Franciscus.

Voor allen een vredevolle nacht