dinsdag, 31 maart '09

Uit de profeet Jesaja
5, 20

Wee degenen die het kwade goed noemen en het goede kwaad, die het licht tot duisternis maken en het duister tot licht, die van zoet bitter maken en van bitter zoet.

3 opmerkingen:

Maria zei

Die mensen kom ik steeds vaker die alles verdraaien omtrent goed en kwaad.Ze schijnen zich erbij goed te voelen en wat echt waar is en wat echt kwaad is daar willen ze niets van horen. Dit ervaren heeft mij al zo veel pijn, verdriet bezorgd.

charlie zei

De 9 of de 3 laatste woorden uit dit citaat zijn naar mijn mening even belangrijk als de eerste.
Het gaat hier dus niet enkel over goed en kwaad, licht en donker, maar ook over bitter en zoet.

Nogal wat christelijke mensen hebben de neiging om , in functie van hun hoger ideaal, of in navolging van het lijden van Christus, het lijden te verheerlijken.
M.a.w. wat bitter is, zoet te maken.
Ook voor hen geldt: wee !!
Bitter is bitter, en hoeft niet 'zoet ' genoemd te worden.

Anoniem zei

http://bijbelcitaat.be/AvS/adrienne-start.htm

Voor iedereen maar in het bijzonder voor Maria en Charlie dit mooie "Avondgebed van Adrienne von Speyr"

Heer,

Al uw gelovigen zien hoe de nacht neerdaalt; zij hebben hun dagtaak achter zich. Schenk hen rust; een rust die zijn oorsprong vindt in U, die hen begeleidt, die de last van de dag, de zorgen en de angsten verlicht, en die hen geheel fris laat worden.

Geef hen goede gedachten en een vruchtbaar gebed, laat hen Uw nabijheid ervaren, laat hen Uw goedheid voelen. Laat hen inslapen, denkend aan U. Wanneer zij wakker worden, moeten zij weten dat Gij bij hen zijt geweest en dat Gij voor de komende dag alles opnieuw zult regelen en hen niet in de steek zult laten maar hen zult helpen.

Want dat kunt Gij: hen nieuwe kracht geven, hen een nieuwe kijk op de dingen schenken, hen opnieuw laten beginnen.

Wees met hen die slapen en met hen die niet kunnen slapen. En wanneer zij niet slapen omdat de zorg hen kwelt, bevrijd hen dan daarvan. En wanneer zij niet slapen omdat ze pijn hebben, toon hun de zin die Gij zelf aan het lijden hebt gegeven, opdat zij door de pijnen welke zij nu moeten doorgaan, Uw tegenwoordigheid voelen. Geef hen vruchtbare gedachten waarmee zij de zwaarste kwellingen kunnen doorstaan.

Neem hem die in deze nacht sterft, in genade op. Breng hem als Uw broeder naar de Vader, wend U van zijn zonden af en vergeet ze. Schenk hem een nieuw leven dat eeuwig duurt.

En wees met Uw Kerk. Wees in alle donkere kerkruimten, waar tijdens de nacht geen mens is en waar Gij alleen met Uw kleine godslamp waakt. Vervul de ruimten geheel met Uw tegenwoordigheid, opdat degenen die er morgenvroeg binnentreden, nieuwe kracht van het gebed mogen ontvangen. Wees met geheel Uw Kerk, die Uw Bruid is, laat haar als een Bruid leven, door geen bekoring verward. Schenk haar vooral die liefde, welke U met Uw moeder heeft verenigd, die liefde waarmee uw moeder tot Uw Bruid is geworden zoals geheel Uw heilige Kerk vandaag Uw Bruid moet zijn.

Heilig geheel de schepping van Uw Vader; leef in alles wat Uw Vader heeft geschapen als een teken dat zijn werk goed is, als bevestiging van de verlossing.

En laat de heilige Geest door de wereld waaien opdat Gij de Vader zijn verloste schepping voltooid moogt terugbrengen.

Amen.