vrijdag, 20 maart '09

Uit het boek Deuteronomium
6, 4-7

Mozes sprak tot het volk :
'Luister, Israël: de Heer, onze God, de Heer is de enige! Heb daarom de Heer, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat.'

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je deze tekst letterlijk opvat, dan krijg je iedereen tegen je. Je kunt beter zonder er over te praten in je daden een voorbeeld zijn voor anderen, ofwel af en toe je mond eens opendoen, maar deze tekst, dat lijkt mij te rigoureus.

Anoniem zei

In deze tekst ervaar ik een zekere gedrevenheid, vurigheid , een zich geven in zijn totaliteit. Geen blinde gehoorzaamheid aan de wetten , maar een vurige aanhankelijkheid aan de God van ons leven: Hij wil onze begeestering zijn ,de Bron waaruit wij willen leven.C.

Anoniem zei

Voor mij betekenen deze heilige woorden,inderdaad om door onze levenswandel,daden ,woorden en zelfs gedachten een voorbeeld te zijn voor onze kinderen(kleinkinderen)ook al gaan zij andere wegen,wij kunnen blijven getuigen van ons geloof door zelf die geboden te onderhouden.ml

WillyD.J. zei

Dit zijn de woorden van de grote momenten, natuurlijk kan een mens niet constant leven volgens deze geboden maar met alle mogelijkheden op te sommen wordt er wel een richtlijn gegeven, dat geen enkel moment volstrekt ongeschikt is om over God en je geloof te praten.
Ik ben het er mee eens dat de beste manier van verkondigen een voorleven is, zoals het leeft in je hart, zoals je bent ten diepste zo mag je jezelf ook uiten naar de buitenwereld ( ten minste ten goede van jezelf en je medemens!!!)
Als je steeds consequent blijft in het goede kan je jezelf moeilijk vergissen.
En ja er zullen steeds mensen zijn die menen te moeten reageren, laat dan je handel en wandel tot antwoord dienen zonder jezelf door twijfel te laten overvallen.
Willy

Anoniem zei

Uit leestip van de dag
"Alleen dank zij Zijn genade ben ik wie ik ben.
Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de anderen groter dan uzelf."
Dankbaar leven vanuit Zijn Liefde.
Is dit niet de Geest van de letter ?