zaterdag, 21 maart '09

Uit de profeet Micha
6, 8

Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

8 opmerkingen:

WillyD.J. zei

Als je dan ziet, hoe het er in de wereld aan toe gaat, heeft de mens nog steeds heel veel "goden" waar hij naar luisterd...
Heer, maak dat wij U (h)erkennen in Liefde en mededogen!
Willy

Anoniem zei

Noem het maar AFGODEN waarnaar geluisterd wordt.

Anoniem zei

Begrijpelijk maat toch zou ik aanraden niet te streng te oordelen. De reden is dat God verzwegen wordt. Niet meer echt gekend is en erger nog niet doorgegeven of soms in de beste gevallen à la carte wordt Hij dan doorgegeven (hoe kunnen jongeren God dan nog vinden ?). Bovendien de kerken zijn in de week gesloten en als ze geopend worden is het voor toerisme, natuurlijk heb je de zondagse mis, maar daar komen enkel de "trouwe" gelovigen. Wij gelovigen (van alle slag), hebben er ook ons deel aan. We zijn multi-cultureel geworden (we aanvaarden alle culturen) Niet dat dat zo slecht is maar het heeft en geeft zijn gevolgen.
Het enige wat wij kunnen doen is getuigen van God en Jezus Christus, door te handelen zoals Jezus zelf zou gedaan hebben. En nog een vraagje : Hoe zou Jezus gestaan hebben t.o.v. een moslim bv ? Of een Hindoe ? Die zweert bij eigen geloof ? Niet dat ik een heilige oorlog wil beginnen hoor. Dat zou vast niet goed gekeurd worden. Maar hoe lauw zijn we geworden ?

soms vraag ik me dat af.

Vrede met allen

M.

Anoniem zei

Mensen, net las ik dat een Hagenees gedreigd had om een bloedbad aan te richten op een school naar het voorbeeld van Winnenden. In mijn omgeving wordt op de situatie zoals die in Winnenden is verschillend gereageerd. Gelovigen gooien het op de antichrist die op aarde rondwaart, ongelovigen gooien het vooral op internet en/of op TV, weer anderen roepen dat er een Derde Wereldoorlog aan zit te komen, weer anderen roepen dat iedereen gevaar loopt en dat de wereld kapot is. En ik vind van alles wat gezegd wordt men wel een punt heeft. Iemand zei zelfs dat hij zelfmoord wilde plegen en in zo'n wereld als deze niet langer wil leven. Dat laatste vind ik op zich veel te ver gaan waar het mijzelf betreft, maar ik kan me de gevoelens van die persoon wel voorstellen, zelf vraag ik me langzamerhand ook echt af waar het heen moet met deze wereld. Heeft God nog wel KANS hier op aarde? Soms denk ik van niet en dan vraag ik me af hoe zinvol geloof nog is. Tegelijkertijd ben ik ook bang dat God zich op een gegeven moment zelf terugtrekt van deze aarde als de meeste mensen Hem niet willen kennen. Heel tegenstrijdig allemaal, ik weet het, maar toen ik dat las van die Hagenaar was ik helemaal confuus. Daarnaast las ik ook dat inwoners van Winnenden maatregelen eisen om dit soort dingen te voorkomen, o.a. door niet zoveel aandacht van de media voor dit soort drama's. Ik denk dat dit een heel goed ding is. Tegenhouden kun je het niet, maar indammen wel.

Anoniem zei

Of God hier nog een kans heeft op aarde ? Ja Nederlandse die heeft Hij zeker maar dat hangt grotendeels van ons af. Weet je de computer bv. sommigen zeggen een duivelse uitvinding anderen een geniale uitvinding. Maar heb je al eens ooit God ervoor bedankt ? Heb je al eens God gedankt voor het feit dat je electriciteit in je woonkamer hebt ? Het zijn dingen die God ook mogelijk gemaakt heeft dat de mens kon uitvinden. Maar als wij zoiets uitvinden zeggen we Wat een fantastische man is die uitvinder toch. In plaats van te zeggen. God heeft die man uitgezocht om ons te helpen. En God danken dat hij zoiemand gevonden heeft die ons welvaart bracht. Wat is het verschil ? Nou in het ene geval wordt God als Heer en meester gezien, aan de andere kant wordt de man aanbeden. Duidelijk nietwaar ? Heeft God ons niet gevraagd alleen Hem te aanbidden en zijn hulp in te roepen ? En zo zijn er vele kleine gevallen.
Ja, Nederlandse het is nog steeds de moeite waard om Christen te zijn. Zelfs al ben je alleen nog Christen op deze wereld. God zal steeds bij jou zijn. Laat jou hart maar pijnlijk bloeding om wat er soms gebeurd, dat heeft Jezus ook gedaan. Maar laat het vooral niet verharden. Twijfel niet om zinvolheid van het geloof. Die is er zoek die maar op. Al wordt die door andere dingen vaak verdrongen. Toch zal het licht, hoe klein het ook nog schijnt, het overwinnen. Dat werd door Jezus immers volbracht. Maar Jezus vraagt ons wakker te blijven en waakzaam te blijven.
De tijd komt.... Het spijt me dat ik je dit moet vertellen, het zal nog erger worden... maar verlies je moed er niet bij. Vergeet niet de Israelieten moeten 40 jaren door de woestijn wandelen omdat ze andere Goden aanbeden. De bijbel vertelt ons zoveel, maar "lezen" we Hem wel degelijk ?
Hou moed en dat zelfmoord geval ... Nou zeker weten dat dit de slechtste oplossing is die je vinden kan. Hier toon je duidelijk aan dat je niet meer geloofd. Een juichbron voor de duivel. Een groot verdriet voor Jezus en onze hemelse vrienden.

Hou vol beste vrienden.
Vrede met allen

M.

Anoniem zei

Jij wéét wat goed is; jij wéét wat de Heer van je wil, horen wij de profeet zeggen, "Doe het dan!" hoor ik hem denken.C.

Anoniem zei

Zou het niet beter zijn als we allemaal eens bij onszelf beginnen.
't Is lente, tijd voor grote kuis. Wij streven zoveel "foute" dingen na (afgoden ?) en verliezen daardoor het meest noodzakelijke.
Ook ik dacht dat ik goed bezig was.
Ik ben nu ziek thuis sinds 20.05.08 en kreeg juist daardoor de kans te groeien in geloof in Liefde.
En hiervoor ben ik heel dankbaar.
Laat je niet beïnvloeden door anderen. Volg het pad dat de Heer jou gaf. Het is zeer de moeite waard. Wees niet bang. Hij heeft het beste met ons voor. De Heer is GEEN straffende God !

WillyD.J. zei

Beste Nederlandse, alleen als gelovige zul je wel nooit komen te staan, als je hoort hoe het Christendom momenteel heel sterk aangroeit in Afrika, is althans daar de toekomst van het volk van God en zijn zoon Jezus verzekerd.
Hier in het westen ligt de zaak anders, maar ook hier is het nog niet geheel kommer en ellende.
Heb je al eens van het plaatsje Taizé in Frankrijk gehoord? Daar leeft een Broederorde, de broeders van Taizé volgens een regel opgesteld door Broeder Roger Chutz, en waar gelovigen van verschillende strekking welkom zijn.
De broeders zelf zijn Catholiek, Protestants, Anglicaan en ik geloof ook Orthodox, allen zijn zij evenwaardig aan elkaar. In hun nabijheid heeft zich ook een zusterorde genesteld van de zusters van St.Andreas, samen beleven zij op die heuveltop een geloof van openheid en vertrouwen, week na week met duizenden gelovigen die er voor een periode van enkele dagen tot een week neerstrijken en deel nemen aan een leven van gebed bijbelstudie zingen in de kerk die meer dan 7000gelovigen kan herbergen, je laat er even de gewone wereld achter je om op het einde van de week opgeladen weer die wereld ingestuurd te worden met een opdracht:" leef gelovig, laat zien en horen dat je gelovig bent, doorheen je daden, doorheen je zijn, doorheen je woorden.
Wees simpelweg goed, want wat van jou vertrekt zal vrucht dragen en terug op je pad komen.
Elke week, enkele duizenden, die op een jaarlijkse bijeenkomst zoals er net een is geweest in Brussel, de "pelgrimage van vertrouwen op aarde"
uitgroeit tot een volksmanifestatie, meer dan 40.000 mensen vooral jongeren die een hele week samen komen workshops volgen, met z'n allen tweemaal per dag samenkomen op de Heizel om daar te eten zingen bidden en dit alles in peis en vree.
Zelfs de wereld zelf staat daar even stil, net na kerstmis, zijn bijna al die jongeren welkom in een gastgezin, de herberg bood plaats aan bijna allen, is het dan zo slecht gesteld met ons geloof?
Ik geloof van niet!
Maar wij mogen inderdaad wel laten zien dat wij gelovig zijn, er was een tijd van catacomben, maar die ligt achter ons en hoeft hier niet terug opgeroepen te worden