donderdag, 19 maart '09

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
4, 13

Niet door de wet ontvingen Abraham en zijn nageslacht de belofte dat ze de wereld in bezit zouden krijgen, maar door de gerechtigheid die het geloof schenkt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus als je gelovig bent zou je meer krijgen- vanuit gerechtigheid- dan mensen die niet geloven. Hoe wordt dan de voorspoed van de goddelozen verklaard? En waarom worden sommige gelovigen dan ZO op de proef gesteld?

WillyD.J. zei

Voor God zijn wij allen Zijn kinderen, gelovigen en goddelozen.
Wat is voorspoed? Je bent op aarde geboren uit een moeder en een vader met niets aan je lijf, en zo ga je ook terug van deze aarde af, het enige dat je meeneemt zijn je herinneringen.
Gelovigen die hard op de proef zijn gesteld zullen zich herinneren dat er steeds mensen rondom hen waren, steunend, meezwijgend, meehuilend, aanwezig tot er opnieuw een straaltje zon door het wolkendek priemt.
Goddelozen wie het voor de wind is gegaan laten alleen maar alles achter dat ze hebben vergaard, met de bittere gedachte:" Wie is er voor MIJ gekomen en wie voor mijn "rijkdom".
Jezus' koninkrijk is niet van deze aarde en zo is het ook met al onze "bezittingen"
Je kan perfect gelukkig zijn zonder eigen auto, huis, groot plasmascherm enz.
als je vrienden hebt die er zijn voor jou inplaats van voor al je bezittingen.
Willy

Anoniem zei

Voorspoed betekent niet alleen materiële rijkdom, maar ook gezondheid, geluk, bijvoorbeeld in een huwelijk of goede relatie, of wat dan ook. Aan geld en goed bezit ik niets, daarvoor hoeven mensen niet te komen want ze vinden niets, En daar gaat het mij ook helemaal niet om als ik bedoel dat ik vind dat het goddelozen voor de wind gaat, dan gaat het om heel andere dingen, gezondheid, gewoon, eenvoudig geluk in je leven. Al heb ik geen cent te makken, daar verlang ik niet naar. Ik verlang naar rust, geluk en vrede en dat vind ik niet. En toch laat ik God niet los. Goddelozen in mijn omgeving hebben het vaak beter getroffen en dat bedoel ik dan OOK niet eens altijd financieel. Niet iedereen die het goed gaat heeft veel geld, dat kan, maar dat hoeft niet. Maar een mens die met weinig geld, maar zonder handicap en met een hechte familieband en met geluk in een huwelijk of relatie kan leven heeft ook voorspoed en dat lijkt alleen de goddelozen te zijn toebedeeld. Die lijken niet te hoeven lijden.

Anoniem zei

Beste Anoniem,uit uw woorden lees ik een groot gemis aan levensvreugde?U vindt geen vrede, rust en geluk . Maar ik meen ook te lezen dat u gelovig bent? Dat is dan iets dat die 'goddelozen', zoals u ze benoemt , niet hebben.Mijn ervaring is dat dezen vaak die leegte proberen te vullen met veel vertoon van ogenschijnlijk geluk. Hun 'geluk'proberen ze 'te kopen' met allerhande pleziertjes en luidruchtig, oppervlakkig gedaas. Kunt U uw 'op de-proef- gesteld worden' voor God te brengen ? telkens en telkens weer. Vraag Hem die last te helpen dragen , leg alles in zijn hand. En weet: elk van ons is op zoek naar die ultieme vrede, rust en geluk,maar niets of niemand kan ons geluk geheel vervullen;Die vervulling kan alleen God ons geven en dààr zijn wij allemaal naar op weg. Ik wens u uit heel mijn hart vrede, rust , geluk. C.

Anoniem zei

Voor "Anoniem" 7.10 - 16.02.
U schreef het antwoord al.
"Die 'lijken' niet te hoeven lijden."
Ook ik wens u op mijn beurt, geluk, rust, vrede, vreugde en heel veel Liefde toe.

WillyD.J. zei

Dat wens ik op mijn beurt ook iedereen toe, vrede in het hart, mensen die nabij zijn, eenvoudige geneugten die een mens gelukkig maken, een geloof dat steeds weer boven komt drijven!
Willy