donderdag, 25 sept.'08

Uit het boek Daniël
9, 19


Heer, luister naar ons !
Heer, vergeef ons !
Heer, verhoor ons gebed !
Wacht niet langer en grijp in, mijn God, ook omwille van Uzelf, want uw naam is verbonden aan uw stad en aan uw volk.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Wacht niet langer Heer ,luister naar ons roepen,geef Uw dienaars moed en uitkomst ,vergeef ons onze schulden, omwille van Uw naam die verbonden is aan Uw volk.Verhoor ons gebed.Aanvaard het werk van onze handen.

In de vroege morgen schenkt de Heer zijn rijkste zegen.
Wij vertrouwen op Uw woord.ml

Anoniem zei

Heer vergeef ons al onze missers en help ons om het in het vervolg beter te doen.

Anoniem zei

Bid voor mij, dit gebed vandaag is mij uit het hart gegrepen.
In grote nood.

lili zei

Hoe vaak zijn deze woorden al niet over mijn lippen gegaan? Telkens opnieuw geeft God mij de kracht en de moed om verder te gaan.
Tot wie zouden wij anders gaan dan tot onze Enige God. Groot is Zijn Liefde voor allen die in Hem geloven en Hem aanroepen, voor allen die Hem loven en eren. Ik kan mij geen leven zonder Hem voorstellen.
Het enige wat mijn leven zin geeft is Zijn Aanwezigheid in mijn gezin. In een tijd waarin veel jonge gezinnen het moeilijk hebben, vaak omdat zij God niet meer kennen, dank ik God elke dag opnieuw, omdat ik er zeker van ben dat Hij het is die ons nabij is. Elke dag opnieuw vertrouw ik Hem mijn kinderen en mijn man toe, in al hun doen en laten, vol vertrouwen dat Hij alles ten goede zal leiden, ook wanneer het moeilijk gaat.
Dank je God, omdat ik steeds weer opnieuw mijn leven en dat van mijn gezin, in volle vertrouwen in Uw handen mag leggen.
Ik wil ook alle mensen danken die met ons willen bidden voor de zusters van Opgrimbie. Als wij met velen zijn zal God zeker ons gebed verhoren. Ik ben er heel zeker van dat hun gebed onze wereld draagt. Elke ontmoeting met de zusters is een stukje hemel op aarde. Het zijn allemaal jonge mensen die ondanks hun strenge levenswijze, stralen van vreugde. In elke viering ontmoet de aarde de hemel door hun eenvoud en hun engelenzang. Als je echt eens tot rust wil komen kan ik het je heel sterk aanbevelen om eens bij hen naar een viering te gaan en je hart open te stellen voor Gods Aanwezigheid. Daar krijgen de woorden, Heer, luister naar ons, Heer, vergeef ons, Heer, verhoor ons een diepere betekenis.
Deze zusters hebben mij geleerd wat bidden is, het is meer dan woorden uitspreken. Het is vertrouwen en geloven in die Ene God. Het is opgaan in volle overgave aan Hem die alleen het goede voor ons wil. Ik wens jullie een mooie dag in de Heer!

Anoniem zei

Voor mij is dit gebed juist vandaag,zéér toepasselijk,wanneer mensen een belangrijke beslissing moeten nemen over een haast uitzichtloze zaak,er bestaat geen gebed wat méér gelegen komt.Bidden we voor elkaar.mlouise

WillyD.J. zei

Bidden we voor elkaar, en voor alle mensen die het zo moeilijk hebben op dit moment.
Dat zij voedsel mogen ontvangen, een dak boven hun hoofd, een troostende arm om hen heen in Uw naam Heer.Amen.
Willy

Anoniem zei

Heer, waar bent U? Heb toch medelijden met meij.

Anoniem zei

O mijn God,
Drieéenheid,die ik aanbid,
help mij mezelf helemaal vergeten
om mij in U te vestigen.

Schep vredige stilte in mijn ziel.

O verterend Vuur,
Geest van Liefde,
kom over mij.

En Gij Vader,
buig U over Uw arm klein schepsel neer.
Overdek haar met Uw schaduw.

O mijn Drie,
mijn Al.

Gebed van Elisabeth van Dijon.
mlouise.

Anoniem zei

Waar ik ook ga
U bent bij mij.
Waar ik ook sta
U bent mij nabij!
U weet altijd wat ik bedoel
en weet ook wat ik voel.

Heer ik dank U
dat U me kent
en toch bemind.
Heer ik dank U
dat U me kent
en toch bemind.

anoniem wil je ons je(een) naam geven om u aan te spreken? ml

Anoniem zei

Heer,
de evangelies getuigen van vele genezingen door U verricht.
Raak ook in deze tijd ons aan met uw Liefde, buig al wat duister is om naar uw licht, opdat uw grootheid mag stralen door ons heen.
Ja Heer, trek ons in de brand van uw Liefde, neem ons helemaal op in U, opdat wij met U, door U en in U uw liefdeslied mogen uitzingen naar allen die Gij op ons levenspad plaatst en waarvoor wij bidden.
Schenk ons uw heilige Geest aan ieder van ons met de gave van een diep en zuiver gebed...
Kom heilige Geest.

Anoniem zei

Een krachtig en eenvoudig gebed Kris,hebt u dit zelf geformuleerd? goed zeg,ik schrijf het over en zal het dikwijls gebruiken,dank,mlouise

Anoniem zei

Beste ml,
het kwam op in mijn hart, en dan tik ik het neer. Niet veel bijzonders...