zaterdag, 20 sept.'08

Uit het boek Wijsheid
2, 23


God heeft de mens geschapen voor de eeuwigheid, als afspiegeling van zijn eigen wezen.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze tekst begrijp ik niet. Als wij gemaakt zijn als afspiegeling van ons eigen wezen, dan spreekt dat volgens mij tegen dat wij naar Gods beeld en gelijkenis geschapen zijn.

Anoniem zei

De tekst is vôôr de zondeval geschreven---Jezus is dit beeld van God komen herstellen---dus als we trachten te leven zoals Jezus ,zal onze relatie met God dit beeld herstellen---niet?ML

Anoniem zei

Wij zijn nog altijd zo als God ons geschapen heeft.
Misschien de betekenis van beelden voor Gods aangezicht plaatsen nu wat duidelijkheid krijgt.
Binnen in ons bevindt zich de levende Christus.
Wij zijn immers geest. Johannes
Annie

Anoniem zei

Het Woord,de Heerlijkheid van de Vader is het oerbeeld waarop alle schepselen op de scheppingsdag gebeeld zijn.Daarom wil God,dat wij uit ons onszelf uitgaan naar dit goddelijk Licht toe,en dat wij dit Beeld ervarend bereiken.Want al wat in God is,is God.Ruusbroec.

Anoniem zei

We zouden 75 procent geest zijn en 25 procent materie.ML

Anoniem zei

Isolde, ik denk dat in de tekst met 'zijn' God wordt bedoeld.

We hebben een stoffelijk lichaam die onze ziel omhuld.., de ziel is eeuwig..
Maryan

anoniem zei

We zijn geschapen naar Gods beeld en gelijkenis en we hebben hier een taak op aarde en daarna de geest weer terug te geven aan de schepper. Zo kunnen we de geest verder opwerken naar de voleinding.

WillyD.J. zei

Het is misschien niet slecht om het vers zelf op te zoeken, hier wordt omschreven hoe de dood in de wereld is gekomen door toedoen van de duivel. Er wordt vanuit gegaan dat voor deze gebeurtenis, deze "verschijning" de mens een eeuwig en onvergankelijk leven genoot, dus niet stierf!
En inderdaad Jezus heeft door zijn offer de ketens van de dood doorbroken, hij heeft ons ook die zo belangrijke boodschap meegegeven, :"Ik ben de weg, de waarheid en het leven, net zoals hij ook heeft gezegd:"Het grootste gebod is: heb uw naaste lief zoals u zelf".
Hierin ligt ook ons levenswerk, in onze medemens het beeld van God ontdekken en deze medemens dan ook - met vallen en opstaan inderdaad - trachten lief te hebben.
Willy

Anoniem zei

Een mens leeft doorgaans met twee 'ikken'. Een 'ik' waarvan God heeft gezegd dat Hij het geschapen heeft naar zijn Beeld en Gelijkenis, en een 'ik' dat zich laat leiden door zonde (om het nu even zo te zeggen).
Het eerste 'ik', ons ware 'ik', is in elke mens aanwezig. Soms komt het tevoorschijn, soms blijft het diep verborgen.
Bedoeling is dat ons ware 'ik' meer en meer tot bloei komt, tot leven, terwijl ons oppervlakkig 'ik' afsterft.
Christus heeft ons verlost, Hij is nu bij ons, om ons de genade te schenken te leven vanuit ons ware 'ik'.
De wereld zal steeds meer mooier worden wanneer meer en meer mensen zouden kiezen deze genade toe te laten en werkzaam te laten zijn.

Anoniem zei

Beste Isolde,
'afspiegeling van zijn eigen wezen' slaat hier op het wezen van God. Zo dacht ik.

Anoniem zei

Wat leven we ver af van onze oer-roeping...

Anoniem zei

Vandaag hernieuwen vele confraters hun geloften die ze met liefde en enthoesiasme hebben uitgesproken op 21 september. Blij zijn we op deze religieuze weg de Heer in ons en in onze activiteiten te laten groeien.