vrijdag, 26 sept.'08

Uit de brief van Jakobus
1, 23-25

Wie het woord hoort maar niet volbrengt, lijkt op iemand die het gelaat waarmee hij geboren is in een spiegel bekijkt; nauwelijks heeft hij zichzelf bekeken, of hij gaat heen en is vergeten hoe hij eruit zag.
Maar wie zich verdiept in de volmaakte wet, de wet van de vrijheid, en daarbij blijft, niet als een vergeetachtig toehoorder, maar als een uitvoerder metterdaad, die zal zalig zijn door zijn doen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik die tekst zou mogen aanvullen, dan zou ik aan de laatste zin de woorden "en laten" toevoegen. Want het gaat in mijn idee niet alleen wat je doet, maar ook wat je laat en dan bedoel ik dat ik ophoud met zo driftig te zijn en voor een ander kan dat weer wat anders zijn. Want als ik zalig moest worden door wat ik doe, dan kom ik nergens, terwijl ik me echt wel probeer te verdiepen in wat goed zal zijn. Een vergeetachtig toehoorder ben ik niet, maar wel onmachtig om het goede te doen zoals hier wordt bedoeld.

Anoniem zei

Blijgezind.

Maar zijn wij niet allemaal zwak? Elke morgen begin ik met het goede voornemen het vandaag, beter te doen,dan gisteren. God vandaag méér lief te hebben dàn gisteren én als wij eens struikelen weet ik zeker dat de Heer er altijd voor ons is om ons op te vangen.
Wanneer je langdurig ziek bent is het moeilijk om niet jaloers te worden op de gezonde mensen mààr dàt is juist een goede motivatie om je leven te beteren en met héél je hart te luisteren naar wàt Jezus ons wil zeggen "aanvaarden en dankbaar zijn" voor wat wij nog wél kunnen !

Anoniem zei

Met de daad bij het woord, zoals men wel eens, wanneer je een betrouwbaar iemand wilt zijn. Je verdiepen in wat de wet of God, met vrijheid bedoelt en je daar aan houden.
Dat is aan je verlossing werken denk ik of met andere woorden";aan je zaligheid werken

annie

Anoniem zei

"Bedenk dat uw engelbewaarder u niet altijd lust geeft om te werken,hoewel hij uw verstand verlicht.Als gij dus een daad van deugd wil stellen,wacht dan niet tot gij zin hebt;uw rede en verstand moeten u voldoende zijn"!!!Johannes van het Kruis.
mlouise