dinsdag, 30 sept.'08

Uit het evangelie volgens Lucas
8, 24-25

De leerlingen maakten Jezus wakker en riepen: ‘Meester, meester, we vergaan!’
Hij stond op en sprak de wind en de golven bestraffend toe. Daarop ging de wind liggen en kwam het water tot rust.
Hij vroeg hun: ‘Waar is jullie geloof?’
De leerlingen waren geschrokken en zeiden vol verbazing tegen elkaar: ‘Wie is Hij toch, dat zelfs de wind en het water zijn bevelen gehoorzamen?’

11 opmerkingen:

Anoniem zei

zudkqInderdaad, waar was hun geloof? En waar is het onze als we het moeilijk hebben? Ik heb al heel vaak Hem aangeroepen omdat ik dreigde te verdrinken en telkens tilde Hij me er weer bovenuit. Daarom ben ik mijn geloof nooit echt kwijtgeraakt, maar o, o, wat heeft het er vaak om gehouden!! Laat je optillen door Hem en je weer uit het water halen, voordat je werkelijk verdrinkt en hopeloos verloren bent.

Anoniem zei

In mijn eerste reactie tikte ik per ongeluk de lettercode in die ik moet gebruiken om te kunnen verzenden, sorry hiervoor.

Anoniem zei

Onze lieve kleindochter van 19 jaar is opgenomen in de kliniek en heeft een operatie ondergaan,mag ik vragen om voorspraakgebed voor een goede afloop?Heer ik roep U aan hoor naar ons gebed ,raak Saratje nu aan,en genees haar,til haar op----ml

iam zei

Graag zou ik voor uw kleindochter willen bidden, ze in de palm van Gods hand leggen, in het geloof dat dan alles Goed komt.

Anoniem zei

Heer, raak dit jonge meisje aan, zij heeft U nodig om te genezen. En geef ml en haar familie kracht om hier doorheen te komen.

Anoniem zei

Waar was hun geloof....
Vanaf het moment dat wij twijfelen is het moment aangebroken om vast te stellen op welke grondvesten ons geloof is gebaseerd. Is het moment misschien wel aangebroken om Halleluja te zingen en net als de Wijze Man te zoeken, te graven naar die Rots, naar dat Fundament waarop een nieuw Geloof kan groeien en we ons oude geloof van ons afschudden. Dat kan een nieuw moment zijn waarop we voelen dat Jezus ons Red, ons vast pakt en zegt: "Ik was altijd bij je en geen moment van je geweken, waar je ook was of wat je ook deed !". Blijf zoeken, want wie zoekt die vindt... !

Anoniem zei

In de kliniek zat ik stil naast ons Sara,en bad;"Heer trek haar in de brand van Uw liefde,kom met Uw licht in haar duisternis,ik kon niets dan stilletjes bidden,en dan kwam de dokter en zei dat alles in orde kwam,dank U Heer,voor Uw alomtegenwoordigheid,ik dacht ;"Waar is God?" God is overal in de hemel en op aarde en op âlle plaatsen ,ook hier in het ziekenhuis,met Zijn genezende kracht ook in deze tijden.
Dank aan allen die een gebedje naar het hart van de Heer hebben gezonden voor dit kind.mlouise.

Anoniem zei

Beste ml, beste allen,
ja, laat ons diep dankbaar zijn omdat God de kleine Sara heeft aangeraakt.

Voor mij is het een mooie illustratie van het bijbelcitaat van deze dag... De Heer is sterker dan ons geloof, Hij is de altijd grotere.
Laten we dit ontvangen als een warme uitnodiging van Hem uit om ons in een eenvoudig en sterk geloof aan Hem toe te vertrouwen.
De wereld zal groeien naar Gods droom met ons allen.
Zo dacht ik...

Anoniem zei

we moeten altijd blijven bidden

lili zei

Beste, ook wij willen vol vertrouwen bidden voor je kleindochter. Pas als wij het niet meer zelf kunnen en vol vertrouwen alles in Gods handen leggen ,pas dan kan hij zijn werk doen. Wij moeten het alleen vragen en staat er niet 'waar twee of drie in mijn naam samen zijn ben ik in hun midden '' vraag en ge zult verkrijgen.'

Samen met jou zullen wij bidden en vertrouwen !
Dat God jullie heel nabij mogen zijn!

WillyD.J. zei

Dat God jullie heel nabij mag zijn, inderdaad M Louise, wij hebben vandaag in Brussel in de St Michiel en St Goedele enkele kaarsen gebrand voor onze eigen kinderen en voor iedereen die het op dit moment niet gemakkelijk heeft, mijn wens en stil gebed is dat Sarah opnieuw volledig gezond mag worden.
Wil je ook haar ouders een hart onder de riem steken, het is vreselijk voor jullie om zo in onzekerheid te leven...
Warme groeten
Willy