dinsdag, 23 sept.'08

Uit de profeet Jesaja
55, 10-11


Zo spreekt de Heer:
Zoals regen of sneeuw neerdaalt uit de hemel en daarheen niet terugkeert zonder eerst de aarde te doordrenken, haar te bevruchten en te laten gedijen, zodat er zaad is om te zaaien en brood om te eten; zo geldt dit ook voor het woord dat voortkomt uit mijn mond: het keert niet vruchteloos naar mij terug, niet zonder eerst te doen wat Ik wil en te volbrengen wat Ik gebied.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het Woord---Jezus,is uit de hemel neergedaald--Hij heeft âlles doordrongen--en is teruggekeert naar de Vader beladen met Zijn vruchten,Hij heeft de wil van de Vader totaal volbracht----laten ook wij luisteren naar het Woord om de wil van de Vader beter te verstaan en te volbrengen.ml

Anoniem zei

Dit vind ik moeilijk. Als ik- wat zelden gebeurt maar heel soms probeer- te getuigen, hoe bescheiden ook en het komt niet aan bij degene met wie ik mijn geloof wil delen, dan komt het woord wel terug bij mij en het heeft niet voortgebracht wat ik mer mee beoogde. Gebieden is zo beladen, alsof er geëist wordt dat het vrucht draagt.

Anoniem zei

Naar Jezus kijken Isolde,hoe deed Hij het? Daarvoor moeten wij doodrongen zijn van Zijn Woord.Hij is het Woord---wens in de stilte van je hart de vrede van de Heer aan de mensen die je ontmoet,en blijf met Hem verbonden ,en zij zullen je vragen stellen,blijf altijd zachtmoedig en nederig zoals Jezus .ml

Anoniem zei

Dit woord geeft mij grote rust. Het zijn wij niet, onze welbespraaktheid of onze vrijmoedigheid, die de weg banen voor Gods Geest. God zelf laat zijn woord het werk doen. Ik denk daarbij ook aan het vleesgeworden Woord, Jezus Christus.
Alles in zijn handen leggen, enkel instrument van Hem te zijn.

Unknown zei

Het is inderdaad niet ons woord dat niet ledig terugkeert. Het is Gods woord dat niet ledig terugkeert.
Wij zien slechts wat voor ogen is maar de Here ziet het hart aan.
Wij weten niet altijd of hetgene wij zaaien wortel schiet of niet.
Soms hoor je jaren nadien dat iemand in een ver verleden iets over God heeft gehoord waar hij eerst heel afwijzend tegenover stond, maar wat indruk heeft nagelaten.
Maar dit gaat natuurlijk ook verder.
Wat God zegt of wil heeft altijd gevolgen.Niets of niemand kan dit tegen houden.
Het gaat hier niet alleen over getuigen.

Anoniem zei

God spreekt op velerlei manieren tot ieder van ons.
We kunnen met dit gegeven twee dingen doen: er niets mee doen, of er iets mee doen.
Wanneer we er niets mee doen keert het niet tot God terug. Het is als het zaad dat niet in goede aarde is gevallen. Het zal verdorren.
Wanneer we er wel iets mee doen brengt het vruchten voort, en wel Gods vruchten. Het zijn vruchten van ons ja-woord aan de Heer. Het is zijn handelen door ons, met ons, in ons.
En zoals Jezus alles deed voor zijn Vader, alles terug gaf aan zijn Vader, zo zal het ook gaan met onze vruchten... ze zullen terugkeren naar de Vader omdat ze een eeuwigheidswaarde hebben en thuis horen bij de Vader.
Hoe mooi is het dat Hij toelaat dat de hemel gestalte mag krijgen hier op aanrde. Ja, door ons ja-woord.