zondag, 21 sept.'08

Uit de profeet Jesaja
55, 6-7


Zoek de Heer nu Hij zich laat vinden, roep Hem terwijl Hij nabij is.
Laat de goddeloze zijn slechte weg verlaten, laat de onrechtvaardige zijn snode plannen herzien. Laat hij terugkeren naar de Heer, die zich over hem zal ontfermen; laat hij terugkeren naar onze God, die hem ruimhartig zal vergeven.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Zoek de Heer nu Hij zich laat vinden, roep Hem terwijl Hij nabij is. Dat roept bij mij de vraag op of de Heer niet ALTIJD aanwezig is. Dit geeft mij de indruk van een momentopname.

Anoniem zei

Lezen we verder de tekst van 'belofte' bij Jesaja 55,12-13.
"Want in vreugde zult ge uittrekken en in vrede geleid worden---"ml

Anoniem zei

Psalm 145 ;"Allen die Hem aanroepen is de Heer nabij.
Allen die hem aanroepen in vast vertrouwen.ml

Anoniem zei

God is ook te vinden via andere wegen zoals ondermeer het boeddhisme maar daar is Hij geen Persoon wat ik jammer vind want emotioneel als mens hebben we die Persoon nodig alhoewel sommigen God als een Energie, als een Kracht beschouwen.

Anoniem zei

De Heer is altijd aanwezig, je moet Hem alleen wel toelaten of uitnodigen, door gebed en toewijding.
Zonder Hem toe telaten zul je Zijn aanwezigheid niet merken.
Annie

Anoniem zei

Als je de weg van de Heer volgt dan moet je wel beseffen dat deze weg een weg is die moeilijk te bewandelen is, maar als je blijft volharden is het de weg die leid naar de enige Waarheid ten leven.
Een ontmoeting met Hem die voor ons is gestorven aan een Kruis.....
Jezus, dit is de enige weg die leid naar eeuwig leven
Een gezegende dag gewenst
Erik

Anoniem zei

Deze blog is voor mij heel waardevol, ik leer heel veel van de reacties van jullie. Ik wil vanaf hier Kris bedanken. Ik lees het Bijbelcitaat al een tijdje, heb ook aanvullingen zien verschijnen in de vorm van de leestip, maar ik kom hier nog meer tot nadenken, nogmaals bedankt.

Anoniem zei

Als je je gedrongen voelt de Heer te zoeken, stel dan niet uit. Er zijn zoveel 'dringende' dingen te doen en als we daaraan voorrang geven op het ogenblik dat de Heer ons diep in ons hart aanspreekt, dan missen we een ontmoeting met de Heer.

Anoniem zei

Ja, de Heer is zeker altijd nabij. Dat heeft Hij beloofd, en als er iemand zijn belofte nakomt is Hij het wel.
Doch... Hij kan zich ook verbergen, zijn aanwezigheid niet laten 'voelen'. Op deze wijze kan Hij ons in een zekere duisternis brengen om onze dorst naar Hem sterker te maken.
Deze toestand waarin de Heer ons brengt kan een hele sterke vorm van diepe genade zijn, waarin Hij in zijn liefde voor ons, ons meer volwassen wilt maken in het geloof.
In deze 'duisternis' vraagt Hij een keuze van ons, los van gevoelens, maar des te zuiverder.
In deze nacht mogen we Hem inderdaad 'roepen', als een kindje dat z'n mama even kwijt is. In dat roepen schuilt ons verlangen dat sterker is geworden omdat Hij zich niet meer zo duidelijk liet zien.
Wie op die moment zijn slechte gewoonten verlaat, en zich in de armen werpt van de Heer, zal een groei ervaren in zijn christen-zijn (een groei die zoveel sterker is dan mooie en zoete gevoelens !) dat hemzelf en de wereld waarin hij leeft alleen maar ten goede komt.
Ja... laat ons bidden...

Anoniem zei

Beste Isolde,
het is inderdaad fijn en heilzaam op deze wijze samen over het Woord uit de Bijbel na te denken.
Laat ons bidden voor elkaar dat God zich ook op deze wijze kenbaar mag maken.

Anoniem zei

Dank je Kris ,ik merk al dat de Heer spreekt langs dit kanaal---Heer onze Heer hoe bent U aanwezig--dank U dat we dagelijks Uw Woord mogen lezen, bemediteren en nu zelfs uitwisselen---een genade toch? ml