donderdag, 18 dec.'08

Uit de brief van Paulus aan de Efeziërs
5, 17

Onderzoek wat de wil van de Heer is.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze tekst lijkt op die van gisteren, daarom ga ik even in op wat ml gisteren zei naar aanleiding van die uitspraak van Theresia van Lisieux. Ze eindigde met "Het is ze moeilijk niet." Oké, ik begrijp wat ze bedoelt, maar dan nog is het moeilijk om altijd verstandig te zijn. Zijn Woord, de Bijbel is een handleiding, natuurlijk. Maar soms spreken bepaalde dingen daarin elkaar ook tegen. En verder heb ik laatst een preek gehoord over de gelijkenis van de talenten waarin die gelijkenis heel anders - niet fout of zo, het was voor mij meer nieuw dan fout en toch heel anders dan ik het altijd had gezien- werd uigelegd. Daaruit blijkt dat het Woord een handleiding is, maar net zoals mijn schoolboeken vroeger een handleiding waren bij het leren die ik ook niet altijd snapte, zo snap ik de Bijbel ook niet altijd en ZEKER niet als de ene persoon de ene tekst anders verklaart dan de ander. Dus zo moeilijk als ik het denk is het misschien niet, maar zo makkelijk als ml het veronderstelt is het ook weer niet.

Anoniem zei

Wat ik bedoelde Anoniem is dat we in de kleine dagdagelijkse dingen van het leven Gods wil kunnen ontdekken,als we maar trachten uit liefde voor Hem en voor onszelf en onze naaste,in vreugde en dankbaarheid de dagelijkse sleur van het leven als zijnde de wil van God te volbrengen.Onze vriendelijkheid moet bij de mensen bekend zijn.Het is een getuigenis van ons geloof;Zoals we lezen in de Bijbel;"Spreekt er met uw kinderen over dag en nacht,dit is ons levend voorbeeld van geduld zachtmoedigheid en liefde voor God en elkaar.ml

Anoniem zei

"Onderzoek alles maar behoud het goede!", vind ik een andere maar een nog mooiere vertaling.

Anoniem zei

Dennenboom,

was deze morgen aanwezig in de stilte van de abdij.
In het koor van de gasten mocht ik vertoeven tussen 15 vrouwen(van heel verschillende leeftijden en geloofsovertuiging )die op bezinning waren wat ik vernam na de lauden-dienst.
Verscheidenheid is de rijkdom van onze samen-leving waarbij ik poging doe tot verdere inzichten rond de dagelijkse gedachte.Hierbij geef ik zo maar mee uit Psalm 90 vers 12-15 waar de voltallige broedersgemeenschap zongen samen met de gasten:
Leer ons zo onze dagen te tellen
dat ons wijsheid des harten gewordt.
Keer,Heer,tot ons weder.Hoelang nog?
Erbarm U over uw knechten,
maak ons morgenlijk rijk met uw goedheid,
dat wij jubelend vieren onze vreugde
telken dage dat wij mogen zijn.
Schenk ons blijdschap,zovele dagen
als de dagen dat Gij ons deed lijden;
jarenlang was onheil ons uitzicht.

Nog 7 dagen en dan komt Emmanuel!!!

Anoniem zei

Anoniem,ooit heb ik gevraagd aan een pater hoe kan men weten dat we wel echt DE WIL VAN GOD gehoorzamen.Ik vind het ook niet zo evident van dàt te weten want we kunnen de dingen soms zo uitleggen omdat men DAT ZELF GRAAG ZO ZOU WILLEN.
Die pater antwoordde me zo: "wanneer ge bij de gedachte Gods wil te onderkennen, rustig zijt, je een vredig gevoel geeft, zelfs een zekere vreugde in je hart ervaart, dan is het zeer waarschijnlijk iets dat van God komt. Als die gedachte daarentegen je onrustig maakt of gejaagd, pas dan op , dat kan een foute ingeving zijn . Wacht dan en onderzoek je hart."

Anoniem zei

In deze Adventstijd kreeg ik een 'beeld' ik zag duidelijk en bewasemde venster waarin met een vinger geschreven stond;"vraag vergeving",ik vroeg me af aan wie en waarom ik vergeving moest vragen, in gebed aan Heer vroeg ik om inzicht en meer duidelijkheid,en die kwam er,ik moest in een biecht God om vergeving vragen.Na de biecht was ik er zeker van Gods wil te hebben gedaan.
Dan dacht ik de woorden uit het Onze Vader;"Uw wil geschiedde op aarde zoals in de hemel"!!!zoals in de hemel---in de hemel is er vreugde,lofzang,liefde,in de hemel bestaat er geen zonde---dit kan ook wel helpen om te zoeken ;wat de wil van de Heer is"ml

Anoniem zei

Graag een gebed voor de moeilijke situatie waarover ik in de blog van gisteren schreef.
Hoe lang moet ik afwachten tot er een keer komt in mijn lot?
Wat kan ik zelf doen?
Mag ik mezelf onttrekken aan een moeilijke situatie?

Anoniem zei

Anoniem, u zit blijkbaar in een moeilijke situatie. U vraagt hoelang ge nog moeten AFwachten.
Het is moeilijk in te schatten in wat voor een situatie u bedoelt en daarom ook moeilijk raad te geven.
Wat ik in moeilijke situatie doe is waaraan ikzelf al het mogelijke heb gedaan om ze op te lossen is: knielen en Jezus aanroepen om hulp. Geef u over aan Hem .Soms is een crisis het begin van een nieuwe start. Soms wil God u doorheen de moeilijkheden iets duidelijk maken, luister goed naar de dingen die gebeuren en naar wat er omgaat in uw hart. Luister naar wat u het meeste pijn doet in heel de situatie.
Luister vooral naar de aanklacht van die ander,luister en hoor goed wat deze wil zeggen, misschien onder of door middel van agressie. Denk er aan: ook die hij of zij is een kind van de Vader.
Ik bid uit gans mijn hart voor u opdat er vrede en rust mag groeien in uw hart. Bidt Jezus om Zijn vrede; ik bid met u mee. C.

Anoniem zei

In moeilijke situatie's is het raadzaam om gewoon onze dagdagelijkse taken in aandacht en vrede trachten te verrichten.JVH+ geeft de raad om naar het verstand te luisteren,en na te gaan wat Jezus zou gedaan hebben als Hij in die leeftijd en die situatie zou geweest zijn.
Het voorspraak gebed moeten we zeker blijven doen voor allen die zih in uitzichtloze situatie's bevinden,om sterkte en de juiste keuze's.ml

Anoniem zei

Ik heb zelf ook in een hele moeilijke situatie gezeten.
Ik kan alleen zeggen breng alles naar de Heer, elke keer, en vraag/bid om hulp.
Ik heb van een zuster steeds het advies gekregen: Houd goede moed!
Dit is heel belangrijk omdat het weleens lang kan duren tot er een oplossing/verandering komt in een moeilijke/ingewikkelde situatie.

Ik heb de meeste steun/hulp gekregen via de "gebedslijn". Daar waren mensen die naar mij luisterden en mij hielpen te bidden.