zaterdag, 20 dec.'08

Uit de tweede brief van Paulus aan de Korintiërs
1, 19c

Christus belichaamt het ja.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou deze tekst weergeven hoe belangrijk het lichaam van Christus is? Of moet ik hier anders tegenaan kijken?

Anoniem zei

Dit is heel bijzonder!
Het is onze trouwtekst van 40 jaar geleden op 20-12-1968.
In de vertaling van het NBG.

Letterlijk zijn het de woorden van 1 vers verder, maar het begint in vers 19:
... in Hem was het: Ja.
Want hoevele beloften Gods er ook zijn, in Hem is het: Ja; daarom is ook door Hem het: Amen, tot eer van God door ons. Hij nu, Die ons met u bevestigt in de Gezalfde en ons heeft gezalfd, is God, Die ook zijn zegel op ons gedrukt en de Geest tot onderpand in onze harten gegeven heeft.

Vertrouwend op en levend uit Gods beloften die zó waar en zeker zijn - het is in alle omstandigheden in deze 40 jaar uitgekomen.

Voor mij heeft het niet zoveel van doen met het lichaam van Christus. Dat lijkt me meer een uitdrukking in de nieuwe Bijbelvertaling. Een verwoording.
Maar ik kan het mis hebben hoor. In de NBG wordt dit woord niet gebruikt.
Voor mij ligt de nadruk op het "Ja" zeggen in aanwezigheid van en omsloten door Christus. En op de beloften waardoor ons leven altijd zeker is.
De Drie-enige God, Die in deze woorden zó als Éénheid naar voren komt omsluit ons leven.

Anoniem zei

Christus belichaamd het ja, maar het ja-woord van Maria ging eraan vooraf. Zo zie je maar: Het ja-woord van een kleine mens kan heel vruchtbaar zijn.
Anoniem, "Hoe belangrijk het lichaam van Christus is"?Met Zijn lichaam heeft Hij het voortdurende ja gezegd en gedaan.Nog altijd duurt Zijn ja.Zo wil Hij Zich nog dagelijks geven onder de tekenen van brood en wijn.
Willy, mijn hartelijke gelukwensen voor uw huwelijksverjaardag. En op jonge leeftijd reeds zulke rijke tekst kiezen voor uw trouw, nogmaals gefeliciteerd. Ik wens u beiden nog heel veel zegen .
C.

Anoniem zei

Wat mooi Willy!!!"Ja Jezus ja" we kunnen voordurend de keuze maken om "ja Jezus ja" te kiezen.Dat is kiezen voor liefde,vrijheid van geest,zachtmoedigheid,geduld,rechtvaardigheid enz---ja Jezus ja,wij kiezen voor U.ml

Anoniem zei

Wat mooi Willy!!!"Ja Jezus ja" we kunnen voordurend de keuze maken om "ja Jezus ja" te kiezen.Dat is kiezen voor liefde,vrijheid van geest,zachtmoedigheid,geduld,rechtvaardigheid enz---ja Jezus ja,wij kiezen voor U.ml

Anoniem zei

Is ons onvoorwaardelijke "Ja" aan God's wil, wat die ook mag zijn, of we die begrijpen of niet, niet van essentiëel belang om zijn werk tot voltooing te laten komen ? Met "Ja" bedoel ik dan meer een totale houding dan het woordje alleen maar. Wat denken jullie?

Hartelijke gelukwensen Willy!Een bijzonder gebedje voor jullie vandaag!

Anoniem zei

Het is soms moeilijk om te onderscheiden in de wederwaardigheden van het leven of iets Gods wil is of dat het de wil van mensen is---er zijn zo dikwijls tegenstrijdigheden,dat het moeilijk wordt,neem nu onze regering.In Nederlandse kranten las ik de reaktie's van lezers ,"ze noemen de oppositie in Belgié duivels,omdat Minister Leterme zo erg wordt tegengewerkt dat het onmogelijk is om te regeren---wat zou Gods wil hierin kunnen zijn?
Laten we bidden---anoniem