woensdag, 24 dec.'08

Uit het boek Baruch
4, 36

Jeruzalem, richt je blik naar het oosten, zie welke vreugde God je brengt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom naar het oosten? Waarom zou God daar vreugde vandaan laten komen? De wijzen kwamen uit het oosten, dat weet ik, maar heeft dat iets met deze tekst te maken? Ik weet het niet.

Unknown zei

Zou het niet zijn omdat de zon in 't oosten opkomt? De geruststelling dat na de nacht de morgen komt, na de donkerste dagen opnieuw de lente in aantocht is, dat God ons vreugde wil brengen in ons verdriet?
Durf vertrouwen, durf je blik te richten naar het hoopvolle."Blijf niet staren op wat vroeger was. Sta niet stil in het verleden: Ik - zegt Hij - ga iets nieuws beginnen. Het is al begonnen. Merk je het niet?"
Ik vind het zóó mooi verwoord ook in het gebed van vandaag: "Maak het vanbinnen stil en vredig,
opdat ons hart de kribbe mag zijn
waar de kleine Jezus
met veel liefde en warmte
mag ontvangen worden." Als we onze onrust, wrevel, ergernis wat kunnen tot rust brengen en onze blik op het licht en de liefde kunnen richten, kan God opnieuw geboren worden in onze wereld!

Anoniem zei

Deze dagen die we feestelijk vieren om het geboren licht te herdenken, beleef ik ook dubbel. Het is een feest van vreugde en vrede, maar zoals wij het vieren is het geen vreugde meer.
Vrede is bij God; "vrede voor mens en DIER"
Ik kan nou niet bepaald zeggen dat deze tijd een vredige tijd is voor het dier. We zijn nog ver van het licht verwijderd, als we hier niets van begrijpen en onze kop in het zand blijven steken.
Van uit het ego zullen hier altijd tal van argumenten worden opgegooid.
Vredige kerstdagen wens ik iedereen.
Messiaanse teksten, zijn altijd voorzien van vrede tussen mens en dier, het is het beeld van geluk bij het Joodsegedachtegoed.
Het is de situatie van de schepping.

Anoniem zei

Aan Chris, aan allen die mooie,vaak bemoedigende reacties plaatsten, aan allen die het moeilijk hebben, een Zalig Kerstfeest, met ogenblikken van diepe innerlijk rust en vrede (soms ook middenin de drukte).

Anoniem zei

Lieve mensen ik wens jullie Gezegend Kerstfeest!
in Christus verbonden,
Maria

Anoniem zei

Chris,Maria en alle anderen, ook van mijnentwege :
Een Zalig Kerstfeest
C.