woensdag, 31 dec.'08

Uit het evangelie volgens Johannes
1, 14

Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Er staat goedheid en waarheid in het Woord, maar om de confronterende dingen die er in staan, naast de bemoedigingen, ook als goedheid te beschouwen, daar moet je wel je hart voor openstellen. Waarheid zijn die confrontaties sowieso.

Anoniem zei

Christus zet ons inderdaad op de 'nieuwe weg'. Hij toonde ons liefde in de vorm van 'agapè. 'n Nieuwe stap in de evolutie! Alleen via deze wijze van elkaar liefhebben is er perspectief, heeft God zich met de mens verbonden om zijn schepping te voltooien. JK

Anoniem zei

Vannacht in een droom waren er woorden;"Open wijd de hemelen om Uw liefde in onze harten te storten"ml

Anoniem zei

"We wensen elkaar toe dat het mysterie van de menswording van de Zoon van God voor ons allen in het komende jaar heilzaam zal zijn, dat we er kracht in vinden voor ons eigen
leven en een aansporing om zijn boodschap in de wereld te laten klinken. Daartoe hebben we elkaars steun hard nodig."

Anoniem zei

Open mijn ogen, Jezus... Openbaar Uzelf in het diepste van mijn wezen, zodat ik uw Goedheid mag ervaren en uw Levensbron mij laaft, elke dag van mijn leven. Help mij, om niet te steunen op eigen kracht, geen heil te zoeken bij de goden die geen goden zijn. U bent de Zoon van de Levende God en U noemt mij 'vriend'.
Dank U voor de genade die U mij betoont.