vrijdag, 26 dec.'08

Uit het evangelie volgens Matteüs
10, 22b

Jezus sprak :
'Wie standhoudt tot het einde zal worden gered.'

6 opmerkingen:

Anoniem zei

"Wie standhoudt tot het einde zal worden gered",ik moest denken aan de woorden;"Jullie moeten elkaar liefhebben zoals Ik jullie heb liefgehad"---dat is elkaar liefhebben tot het einde---dat is God liefhebben tot onze laatste snik ---zo begrijp ik deze tekst.
Zalige heilige Kersttijd aan allen;ml

WillyD.J. zei

Helemaal mee eens ml!
en eveneens van mij een zalige kersttijd!
Mag ik jullie allemaal uitnodigen op één of andere manier deel te nemen aan de 31 ste pelgrimage van vertrouwen op aarde die dit jaar in Brussel doorgaat?
Van 29.12 tot 02.01 in de Heizelpaleizen en in een straal van 50 kilometer rond Brussel in een heleboel gastparochie's, tussen 30.000 en 40.000 inschrijvingen zijn ondertussen al binnegelopen!
Zelfs enkele parochie's in Antwerpen (Schoten-deuzeld, Mortsel, Berchem e.a.) ontvangen een aantal jongeren in een gastgezin en hebben een speciaal programma uitgewerkt.
Warme groeten
Willy

Anoniem zei

Een mooi initiatief daar in België. Ik kom uit Nederland, van daaruit zal ik deze pelgrimage meenemen in mijn dagelijks gebed.

Anoniem zei

Het is duidelijk dat het onze taak is om het vol te houden tot het einde.Niet opgeven dus wat er ook in onze / harten / wereld gebeurt.

Anoniem zei

Ik hoop dat ik de Licht van Kerstmis in mijn hart kan bewaren tot het einde.

Anoniem zei

Willy ,ik hoorde in de nachtmis in Scherpenheuvel dat de pastoor gastgezinnen vroeg,ze rijden dagelijks met een bus heen en weer van Scherpenheuvel naar Brussel,er was een vraag naar 100 gastgezinnen en er waren er nog maar 40 ingescheven,dus nog 60 kandidaat-gastgezinnen gevraagt,in geval van nood zou Scherpenheuvel het onthaalcentrum ter beschikking stellen,de pastoor verzekerde dat de jongeren enkel vreugde meebrengen en geen lasten,brengen hun eigen slaapzak en matras mee en zijn snel tevreden,een unieke gelegenheid om kennis te maken met jongeren uit de hele wereld.
Wie in de buurt wonen---aangeven in de sacristie van de Baseliek in Scherpenheuvel of bij de pastoor---voor wie kan ---doen---ml