woensdag, 17 dec.'08

Uit de brief van Paulus aan de Efeziërs
5, 17

Wees niet onverstandig, maar probeer te begrijpen wat de Heer wil.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begrijp echt niet altijd wat de Heer wil, soms denk ik dat ik iets doe wat Hij wil en dan pakt het verkeerd uit en sommige dingen pakken prima uit terwijl ik in mijn idee verkeerd bezig ben geweest. Met deze tekst heb ik dus moeite.

Anoniem zei

Gods wil ontdekken kunnen we enkel als we Zijn Woord beluisteren en laten doodringen in ons hart ,zodat in elke omstandigheid wel een Woord uit ons hart omhoog komt,want de muren van ons hart zijn bekleed met het Woord,het Woord is dan vruchtbaar geworden in ons hart.

Anoniem zei

Tja, ik weet ook vaak niet wat God wil in een concrete situatie. Dan zit ik in een moeras, omringd door mist. Was het allemaal maar wat meer duidelijk...

Anoniem zei

Thérése van Lisieux heeft ons daarin een mooi navolgbaar voorbeeld nagelaten---trouw zijn aan de kleine dagelijkse verplichtingen en deze uit liefde tot God en tot Zijn lof en eer opdragen,alles uit liefde trachten te doen,het is de liefde die eeuwigheidswaarde geeft aan de kleine dingen---het is zo moeilijk niet!!!ml

Anoniem zei

Het is wel degelijk moeilijk als al wat je doet of zegt, of al wat je niet doet of niet zegt, agressie tot gevolg heeft.
Ik spreek over een zeer moeilijke levenssituatie waarin ik zit.
Ik wacht op Gods ingrijpen als een wachter op de morgen.