vrijdag, 19 dec.'08

Uit het boek Habakuk
2, 20

De Heer troont in zijn heilig paleis.
Aarde, wees stil voor Hem !

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat zou dit betekenen, stil zijn voor Hem? Gaat het hier om gebed, waarin je je totaal tot Hem richt? Wie kan me een hint geven?

Anoniem zei

Knielt voor Hem neer ,iedere knie zal buigen---ja het stille gebed is bekend bij monniken en monialen,als wij stil voor Hem zijn in aanbidding---dan kan de Geest ons vullen met Zijn liefde---heerlijk---als we volharden in stil gebed ,elke morgen en elke avond een stille tijd inlassen om ons door Hem te laten beschijnen---dan zul je de vrucht ontvangen---elke vrucht van de Geest zal Hij jou schenken---zachtmoedigheid liefde vrede enz .Heb moed Mijn volk ,Ik kom---

Anoniem zei

Anoniem,er ZIJN bij Hem, zoals God er is bij u. Zwijgend één zijn.
Is dat gebed? Het is ,mijns inziens hét gebed bij uitstek(woordeloos).
Maar ik vind het soms zo moeilijk die stilte binnen te gaan; er is het lawaai en de drukte om mij heen en in mijzelf.C.

Anoniem zei

Ja ,het kan een lange weg zijn van inkeer en volharding,voor mij helpen;me in Gods aanwezigheid stellen door bv een kaarsje voor een kruisbeeld of icoon aan te steken,ik heb een bidbankje wat al een goede hulp is om een eerbiedige houding aan te nemen,ik heb het geluk om s'morgens (voor de man wakker is,en s'avonds inplaats van een tv program)me terug te trekken op mijn bidkamertje,doe mijn gebeden,en dan neem ik een gebedswoord of zin,die me helpen mijn aandacht op God gericht te houden,telkens mijn gedachten vleugels krijgen,ga ik zachtjes terug naar mijn gebedswoord of zin,zo sil bij de Heer aanwezig zijn:"Heer ik ben er voor U,want U bent er steeds,maar ik ben zo dikwijls niet bereikbaar,ik dank U---voor alles wat ik maar bedenken kan(want dankbaarheid maakt dat Gods liefde en voorzienigheid in werking treedt.)Beginnen met 5 minuten en zo langzaam aan verlang je om langer bij de Heer aanwezig te zijn,Hij heeft ons zoveel te schenken,maar zoekt harten die open zijn om te ontvangen!!!

Bidden doe je
in je diepste binnenste,
in de stilte van je hart,
en je noemt de Naam van God
en blijft herhalen,
woord voor woorrd
"Ik zal er zijn voor jou",
tot dat woord je eigen naam geworden is---

mooi he!!! anoniem

Anoniem zei

Bidden doe je
in je diepste binnenste,
in de stilte van je hart,
waar woorden overbodig zijn.
Je laat God spreken
en je luistert hoe Hij je aanspreekt
met Zijn eigen Naam;
"Ik zal ze zijn voor jou".
Die naam laat je binnensijpelen,
indringen in je hart,
tot hij je diepste zelf is geworden.

Broeder Laurent;"Richt je hart tijdens de maaltijd en tijdens uw gesprekken nu en dan tot Hem"."Nu en dan"---is dus een kwestie van gewoonwording;"Gewen u er langzamerhand aan Hem op die manier te aanbidden,Hem uw hart van tijd tot tijd aan te bieden,midden tussen uw bezigheden.
Broeder Laurent getuigt dat er bij hem een dusdanige gewoonte ontstond dat---"vaak zelfs wanneer hij het drukst ergens mee bezig is---zijn geest zonder inspanning van zijn kant omhoog richt en dan als het ware opgehangen blijft en stevig vastgehouden in God,als in zijn kern en rustplaats"mooi he!!!
anoniem

Anoniem zei

Dank voor de gebeden en de hulpvaardige woorden gisteren.
Ik tracht overeind te blijven en op God te hopen.
De dagelijkse bijbelteksten zijn een grote steun.
Dankjewel, Kris!

Anoniem zei

Ik dank al diegenen die gereageerd hebben op het citaat van vandaag. Jullie hebben me geweldig geholpen door mijn vraag- ik reaggerde als eerste op het citaat- zo duidelijk te beantwoorden. Hier kan ik wat mee.