woensdag, 1 okt.'08

Psalm 18, 31

Gods weg is volmaakt, het woord van de Heer is zuiver, een schild is Hij voor allen die bij Hem schuilen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

"Gods weg is volmaakt"
Zijn weg is volmaakt omdat het een weg is van Liefde en Vrijheid. Zijn weg is volmaakt omdat Hij -die immers dé Weg is- volmaakt is: volmaakt in Zijn liefde, in Zijn barmhartigheid, in zijn zachtmoedigheid, in Zijn vergeving...
Wat hebben wij, mensen, het toch moeilijk om dat te aanvaarden. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en zo vaak denken we het beter te weten. Ik althans. Zo vaak denk ik: God, je vergist je, ik probeer het toch zo of zo. Maar de tijd toont toch telkens Zijn gelijk. Ik ben ervan overtuigd dat Zijn (volmaakte) Weg volgen, Hem volgen, leidt tot onze uiteindelijke bestemming: het hart van onze Vader.

Anoniem zei

Laten we God de Vader blijmoedig danken ,omdat Hij ons in staat stelde te delen in de erfenis van de heiligen in het licht,Hij heeft ons ontrukt aan het domein van de duisternis en overgebracht naar het Koninkrijk van Zijn geliefde Ziin,in Hem is onze bevrijding verzekerd en zijn onze zonden vergeven.
Zeg niets dan goed van onze God.
mlouise

Anoniem zei

Zijn geliefde Zoon!!!ml

WillyD.J. zei

Gods weg is volmaakt, net als zijn weten, zijn mededogen, zijn liefde.
Ook als wij beslissen om onze weg te gaan, nee vergissen doet hij zich nooit. Hij laat ons de vrijheid, om onze weg terug naar hem te zoeken, met vallen en opstaan, met stilstaan of zelfs omdraaien.
In zijn tijdloze omgang met ons wéét hij hoe en waar wij terug keren in zijn liefde.
Ja waarlijk groot is onze God
Willy

Anoniem zei

Beste mensen,
vandaag is het de feestdag van Theresia van Lisieux. Een zeer mooie heilige binnen de Kerk.
Toen zijn intrad in de Karmel was het haar vast voornemen een heilige te worden. Zij deed er dan ook alles voor... Al vlug moest zij merken dat ze er niet veel van bakte. Hoe veel moeite ze ook deed... het bleek geen vanzelfsprekendheid te zijn...
Tot ze de 'kleine weg' (zoals ze dat zelf achteraf noemde) ontdekte. Meer en meer kreeg zij het inzicht dat het geheim van heilig willen worden niet ligt in eigen krachtinspanningen.
Zo leerde ze langzaam maar zeker zich toe te vertrouwen aan de aanwezigheid van Jezus in haar. Het zou de genade van Jezus worden die haar op de weg van de heiligheid bracht. Zij moest openstaan voor Hem, zich in zijn armen werpen. Zo zal Hij door haar gaan leven, gaan werken, gaan bidden.
Een kleine, in wezen eenvoudige weg... Een weg van evangelische nederigheid, van overgave en toevertrouwen.
Of zoals Paulus het ergens zegt: 'Niet ik, maar de Heer leeft in mij'.
Voor Theresia was, zoals de palmist vandaag zingt, Gods weg volmaakt (Hij maakt ons vol), zijn woord zuiver, een schild wanneer je bij Hem schuilt.
Dit was voor Theresia zeker geen romantische weg. Ook zij heeft (zeker naar het einde toe van haar leven) getwijfeld, gevochten,... Maar door alle duisternis heen heeft zij de Heer nog meer ontmoet, heeft zij zich door Hem nog meer laten vormen, laten kneden.
In de donkerte mocht zij Gods licht ervaren, meer dan ooit tevoren.
Theresia van Lisieux: een kleine grote heilige.
Laten we, met haar, op voorspraak van haar, ons werpen in de armen van Jezus, onze Heer en vriend.
Alle Goeds,
kris

Anoniem zei

Hij is een schild als je maar bij Hem schuilt/ Ik probeer vaak bij mensen te schuilen en dat is zo dom. Mensen stellen me zo vaak teleur. Als God iets anders van mij wil dan ik, dan denk ik ook zo gauw dat Hij me teleurstelt. En toch? Altijd moet ik weer toegeven dat Hij de enige is bij wie ik kan schuilen.

lili zei

Gelukkig zijn wij allen dat we Hem, onze God als schild hebben om te schuilen. Jammer genoeg zijn we vaak op zoek of onzeker terwijl Hij altijd op ons wacht. Waar zouden wij ons veiliger kunnen voelen dan in Zijn Aanwezigheid.

Voor Theresia van Lisieux was de volle overgaven aan God een zekerheid in haar leven ook al was het niet altijd gemakkelijk Theresia bleef geloven in Zijn voorzienigheid. Een groot voorbeeld voor ons!

Vaak is Hij het dichts bij ons wanneer wij ons klein en hulpeloos voelen, wanneer wij het echt niet meer weten of zien zitten, ik denk dat wij ons dan pas echt kunnen overgeven aan Hem en schuilen gaan onder Zijn schild om in volle overgaven op Hem te vertrouwen alleen dan kan Hij zijn werk doen. Het woord van de Heer is zuiver, het is zalvend en genezend.

Deze morgen in de mis hebben wij gebeden voor alle contemlpatieven die net als Theresia van Lisieux stille getuigen zijn, in en door hun gebed , en door hun manier van leven. Mag ik jullie dan nog eens vragen om uw gebed voor de zusters van Opgrimbie,deze "Monastieke familie van Betlehem en Maria-ten-Hemel-opgenomen" leeft en bidt in de stilte. In hun gebed dragen zij Gods liefde voor ons allen.

Laten wij dankbare mensen zijn om al het Goede dat God ons steeds weer geeft.

Vrede en alle goeds !