dinsdag, 21 okt.'08

Uit de brief van Paulus aan de Hebreeën
12, 5

Laten we de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor Hem in het verschiet lag, liet Hij zich niet afschrikken door de schande van het kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij steeg op naar omhoog
voerde gevangenen mee;
en verdeelde gaven onder de mensen.
De woorden;"Hij steeg op"kunnen niets anders betekenen dan dat hij ook afdaalde,naar wat lager ligt;de aarde.Hij die is afgedaald is dezelfde als die is opgestegen hoog boven alle hemelruimten om alles met Zijn aanwezigheid te vullen.Woord van de Heer.ml

JMD zei

Het is niet gemakkelijk om de blik de ganse dag op de Heer gericht te houden en toch... Jezus toont ons dat het de moeite loont; dat er uiteindelijk de beloning wacht.

Eigenlijk zijn we gelukkige mensen dat we, door Jezus, dé weg naar de alleromvattende Liefde van God mogen gaan. Daar wacht ons uiteindelijk de algehele vervulling van ons leven.

JMD

Anoniem zei

Goedemorgen

Hoe moeilijk is het voor ons,om ons niet te laten afschrikken door een kruis of beproeving. Maar hier alweer een liefdevolle getuigenis van Jezus dat wat al wat wij meemaken niet opweegt tegenover wat ons te wachten staat.
En daar hoeven we niet op te wachten tot we in de hemel zijn. De hemel is in ons hart, zo ook de 'hel'. De aarde is vol pracht en glorie maar wij moeten het nog leren zien door onze oude gedragingen af te leggen.

Annie

Anoniem zei

Hemel én aarde zijn vol van Uw heerlijkheid.

WillyD.J. zei

Wij zijn inderdaad gelukkige mensen, dat wij in omstandigheden leven die het ons mogelijk maken om de blik op de heer gericht te houden.
Laten wij echter niet van dit pad afdwalen net omdat het zo gemakkelijk is, de blik op de Heer gericht houden kan onder alle omstandigheden, zo hebben Zuster Emmanuelle en moeder Theresa het ons voorgeleefd.
Maar ook wij kunnen in deze maatschappij met haar vele verleidingen kiezen voor authenticiteit en bewust kiezen voor de mens die ons tegemoet treed vanuit geestelijke of reële armoede.
In liefde en vrede
Willy

Anoniem zei

'Laten wij de de blik gericht houden op Jezus' als wij verward en in het donker tastend onze weg zoeken: Dat Hij het Licht mag zijn dat voorgaat in de nacht.

Anoniem zei

Laten we Jezus altijd naast ons stappen als intieme vriend, als gesprekspartner, dan kunnen we Hem niet vergeten, dan communiceren wij met Hem, dan zullen onze daden beter gericht zijn naar het goede, naar dankbaarheid voor wat we dagelijks aan goeds meemaken, dan zullen we ook in triestige momenten aan Hem een steun beleven, dan zullen we ons nooit eenzaam voelen, want Hij stapt met ons mee, waar we ook gaan, wat we ook doen en dan zullen we onze naaste ook anders gaan bekijken !