zaterdag, 18 okt.'08

Uit het evangelie volgens Lucas
9, 23-25

Jezus sprak tot allen :
'Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en dagelijks zijn kruis op zich nemen en mij volgen. Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen; maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Wat heeft een mens eraan als hij de hele wereld wint, maar zichzelf verliest of schaadt?'

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ons dagelijks kruis in de dagelijkse trouw aan onze opdrachten ,ons kruis bij slecht nieuws,ons kruis bij kleine ongemakken die de ouderdom meebrengen---ons kruis--als onze kinderen ziek worden,ons kruis opnemen en Jezus volgen en niet vluchten---in hopeloze wanhoop en opstandigheid,maar als een kind onze hand in Gods hand leggen en verder gaan.
Ieder huis en ieder mens heeft zijn kruis,Jezus helpt het dragen en in slechte tijden draagt Hij het alleen.ml

Anoniem zei

Hoogste, roemrijke God, verlicht de duisternis van mijn hart en geef mij het ware geloof, de gegronde hoop en de onverdeelde liefde, het aanvoelen en de kennis, Heer, om uw heilige en waarachtige opdracht te kunnen uitvoeren.
Amen.

Gebed van Franciscus van Assisi voor het kruis

WillyD.J. zei

Steeds weer als wij denken, we kunnen het alleen wel aan...Botsen wij op onze eigen grenzen.
Terwijl Jezus ons staat op te wachten, in naam van Zijn en onze Vader.
In het aanvaarden van onze eigen begrensdheid erkennen we de onbegrensde liefde en vergevensgezindheid die Door God steeds weer in ons hart wordt opgewekt.
Het is niet "onze liefde" die wij schenken maar "Zijn liefde" die ons opricht en waarvan hij vraagt om ze te delen met onze medebroeders en zusters.
Zo brengt onze God zijn paradijs hier op aarde, Door Hem en met Hem en in Hem is Hij in ons, en draagt Hij ons kruis.
Amen
Willy