woensdag, 29 okt.'08

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
12, 3

Broeders en zusters, met een beroep op de genade die mij geschonken is, zeg ik u allen dat u zichzelf niet hoger moet aanslaan dan u kunt verantwoorden, maar verstandig over uzelf moet denken.
Denk overeenkomstig het geloof, dat is de maatstaf die God u heeft gegeven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is wat een moeilijker tekst, en juist hier wordt níét op gereageerd! Wie kan hier wat over zeggen? Die psalmen zijn meestal wel duidelijk!

Anoniem zei

Paulus kan enkel spreken "vanuit de ontvangen genaden", dus niet uit zichzelf. Wij proberen zo vaak alles "zelf" op te lossen, "zelf" willen werken aan onze geloofsgroei, aan de verbetering van onszelf, "zelf" uitzoeken wat de Heer nu van ons wil of verlangt dat wij doen, en hoe vlugger hoe beter, enz... We zijn vaak te ongeduldig en denken dat wij wel alles aankunnen met de hulp van de Heer. Maar dit is een schijngedachte, want eigenlijk laten wij Hem niet werken in ons.

Denken overeenkomstig het geloof = zeggen: Heer ik laat het aan U over, doet U het voor mij, bewerk mij en werk Gij in mij, laat mij groeien op het ritme van Uw Hart, niet op mijn ritme. Laat alles geschieden of gebeuren op de tijd of het tijdstip dat U voor mij bestemd hebt van in eeuwigheid.
Niet nu onmiddellijk, maar wanneer U het wil.