zaterdag, 4 okt.'08

Uit het evangelie volgens Matteüs
6, 26


Jezus zei :
'Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij ?'

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit gaat over bezorgdheid, wij maken ons snel bezorgd, we zijn planners, controlefreaks, ik voorop. Naar wat de Heer hier tegen ons wil zeggen is dat wij ons, evenals de vogels in de lucht, kunnen laten leiden door Hem omdat Hij voor ons zorgt. Willen wij ons totaal overgeven aan zijn leiding? Ik moet mij dat dagelijks in herinnering brengen als ik weer eens panisch, bezorgd of supergestresst. ben. Wij kennen die totale overgaven blijkbaar niet, ik niet tenminste.

Anoniem zei

Mijn moeder zei altijd;Doe je best God doet de rest".
Ook de passage;"Zoek éérst het Koninkrijk Gods en al het andere zal je erbij geschonken worden"vind ik toepasselijke teksten op dit citaat.
In alles wat ons aan goed overkomt,zien wij Zijn liefde,zelfs het minder goede zijn facetten van Zijn liefde die ons wil vormen,denk ik ---ml

Anoniem zei

Wij, althans ik,
willen alles zelf presteren en zijn dan ontgoocheld als het niet lukt en hebben er geen vreugde in. Als we integendeel met Hem op weg gaan, dagelijks, dan valt alles veel beter mee en zijn we niet ontgoocheld. Kind zijn in het diepste van ons hart!

Anoniem zei

We moeten meer op de Her vertrouwen,het is niet altijd gemakkelijk,doch wel de moeite waard en steeds dankbaar blijven