vrijdag, 3 okt.'08

Uit de brief van Paulus aan de Romeinen
12, 21

Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

8 opmerkingen:

WillyD.J. zei

Richt jullie geest naar jullie hart
Geef voeding aan het goede, het zal zo welig groeien dat het kwade geen kans maakt.
Warme groeten
Willy

Anoniem zei

Dat citaat van vandaag is Kort maar krachtig. En vooral krachtig en daardoor heel belangrijk. Hiermee moet je wel aan de slag. Er valt geen speld tussen te krijgen.

Anoniem zei

Heer ,buig al wat duister is in on om naar uw Licht,opdat Uw grootheid mag stralen door ons;Schenk ons de gave van een diep en zuiver gebed.ml

Anoniem zei

Dit citaat trof me heel erg, omdat ik het in mijn eigen leven heb ondervonden hoe het kwade, mij toegebracht door anderen, mijn leven bijna had verwoest. Ik ben, ondanks alle tegenkanting, blijven geloven in het goede en de weg die Jezus ons is voorgegaan. Door de kracht van Gods hulp ben ik de problemen te boven gekomen, en kan ik eindelijk werken aan het overwinnen van het kwade door het goede. Met Gods hulp wil ik die weg verder gaan.

Anoniem zei

Paulus aan de Korintiers.11,7-10

"...mààr Hij antwoordde mij ; Je hebt genoeg aan mijn genade. Kracht wordt juist in zwakheid volkomen "!
Dus zal ik het liefst van alles roemen op mijn zwakheid.Dan zal de kracht van Christus in mij wonen.Daarom lijd ik om Christus' wil ....gaarne zwakheid, smaad,nood, vervolging en benauwdheid,
....wànt àls ik zwak ben, dan ben ik sterk !

Anoniem zei

Wat is 'goed' en wat is 'kwaad'. Ik heb weleens begrepen dat volgens de overlevering Jezus als antwoord op een vraag hierover gaf dat alleen God Goed is ... de rest is dan misschien minder 'goed' en daarmee 'kwaad', waar ligt de grens oftewel de lat ligt hoog om Goed te zijn?!
Gelukkig hebben we Jezus. Als Jezus 'de Weg is naar God' blijven wij altijd in het Goede als wij (met onze persoonlijke talenten) Hem volgen en mogen wij ons hiermee Tevreden stellen, ja zelfs gelukkig prijzen, met alles wat wij op die Weg tegenkomen, hoe lastig of onaangenaam dit ook vaak is, maar nog steeds 'Goed'!
Dit mag ons dan ook een voldoening geven, geschonken door die God die wij Vader mogen noemen en in het verborgenen ziet. Een voldoening welke niet altijd wordt bevestigd door de waardering van mensen.
Dat wil niet zeggen dat als wij geen waardering krijgen we onszelf niet kritisch mogen bevragen en op rooster mogen leggen. Vrede zij U !

Anoniem zei

Er is gelukkig veel goeds in de wereld van vandaag. Laten we dat voorzal zien, en daar blij en dankbaar om zijn.
Maar wanneer we in onszelf kijken, en in de wereld rondom ons, zien we ook veel kwaad. Dat is gewoon een feit, en we mogen dat zien.
Wij mogen, en dat is het mooie van het christendom, Chritus op zo'n wijze in ons dragen dat Hij door ons heen al weldoende zal rondtrekken: genezend, vergevend, zijn barmharigheid schenkend, enz...
Wie zo mét Christus leeft, zal niet alleen zelf groeien in het goede, maar zal ook de genade in zich dragen dat het kwade in onszelf en de wereld zal genezen. Jezus zelf zal dat door ons heen bewerkstelligen.

Ik moet ook denken aan een zin van Moeder Theresa, waar zij zegt: de zonde moeten we niet beminnen, wel de zondaar...
Ook dat geneest, omdat dit ontstaat vanuit de liefde van Jezus in ons.

Laat ons leven met, in en door de Heer... dat overwint het kwade door het goede.

Zo dacht ik...

Alle Goeds,
kris

Anoniem zei

Dat is ook grappig, ik kreeg die tekst van iemand op mijn blog..Romeinen 12 is helemaal een goede tekst vind ik.

Mooi zoals jij het verwoordt Chris.

Maryan