maandag, 13 okt.'08

Uit de brief van Paulus aan de Efeziërs
5, 29-30

Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: men voedt en verzorgt het, zoals Christus de Kerk, want dat is zijn lichaam en wij zijn de ledematen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier is een gesterkte Isolde terug uit Lourdes, gesterkt naar lichaam en ziel. Hoe lang ik dit kan vasthouden weet ik niet, maar ik ben NU gelukkig. Ik was er voor het eerst en ik wil jaarlijks teruggaan als mij die mogelijkheid wordt gegeven.

Niemand haat zijn eigen lichaam. Dat hoeft ook niet als wij deel hebben aan het lichaam van Christus.

Anoniem zei

Beste Isolde, welkom thuis !
Van harte hoop ik dat je de gendade die je daar bij de grot in Lourdes hebt ontvangen, als een blij en groeiend gebeuren in je hart mag meedragen.

Laten we als ledematen van het lichaam van Christus, deelnemen aan zijn Rijk hier op aarde, ieder met zijn gaven en talenten, door God zelf gegeven.
Zo zullen we als verschillende bloemen (kleine en grote, opvallende en minder opvallende) in één vaas schitteren onder de zon van Gods gerechtigheid.

Anoniem zei

Lieve Isolde,wat ben ik blij dat jij gelukkig zijt,laten we aan de goede God vragen op voorspraak van Maria om ons bruilofstkleed (teken van de verrezen Heer)met vreugde te dragen.
In de preek van de voorbije zondag hoorde ik dat we vreugdevolle(bruilofstkleed) christenen moeten zijn ,die getuigen van hun hoop en geloof door hun vreugde.Christus is het hoofd van de Kerk en wij Zijn ledematen,laten wij het hart van dit Lichaam dat de kerk is zijn,en dat hart kan het lichaam gezond maken door de liefde.ml

WillyD.J. zei

Lieve Isolde, Kris en Marie louise, hier spreekt een vreugde en sereniteit uit die enkel van Onze Heer kan voortkomen.
Als wij ons hart steeds blijven openstellen voor Zijn boodschap zal zijn genade inderdaad als een blij en groeiend gebeuren ons wezen vervullen,wij zullen als delen van zijn lichaam onszelf en alle andere mensen tegemoet treden met Zijn liefde en mededogen in ons hart
Willy